Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Få en smuk have – Fra ide til virkelighed

af | apr 15, 2018 | Anlægsgartner, Nybyggeri

Få en smuk have; ved at læse denne artikel opnår du praktisk vidne om det at få en smuk have. Det kan være du allerede har et indre billede af din drømmehave som du kan forklare til en dygtig håndværker eller havearkitekt – fortælle, tegne eller på anden måde formidle din vision om en drømmehave til en dygtig håndværker. Som så bygger din drømmehave for dig. Det kan endda være du selv kan bygge haven.

Det kan også være du har brug for at inddrage en havearkitekt eller havedesigner for at udvikle din drøm om en have og følge drømmen til praktisk virkelighed.

Din smukke have starter med en kreativ proces

I denne fase skal du lade drømme og inspiration få frit løb. Du kan også med fordel lade dig inspirere. Tage på havebesøg, kikke på internettet og i fagblade og magasiner. Der er så mange muligheder i Dagens Danmark for at skaffe gode materialer og lade kraftige maskiner og enestående håndværkere bygge helt specielle haver. Måske søger du en klassisk dansk have med græs og bede. Eller en moderne struktureret have i flotte stensætning. Eller noget helt tredje. Det er kun op til dig. Lad dine drømme slippe fri.

Opsøg gerne andres smukke haver for inspiration

Der er gode muligheder for at du kan opsøge ideer og inspiration til at få en smuk have blandt havefolk for på den måde at fremelske dit blik for hvad smuk have er for dig. Mange der har smukke haver eller endog besøgshaver har stor passion for haver. Og taler gerne med andre om muligheden for at få sig en smuk have. De deler gerne ud af deres viden og livserfaring. Du kan også gå nysgerrig rundt og kikke ind i folks haver. For mange mennesker er det en del af haven at give andre mulighed for en god oplevelse ved at se en smuk have.

Man skal måske ikke ligefrem ringe på hos folk man ikke kender. Men hvis nogen alligevel er ude i haven vil de fleste gerne fortælle om haven og hvodan en effekt eller detalje ved haven er opnået. Hvordan er den at vedligeholde osv.

Få en smuk have med professionel rådgivning fra havearkitekt eller havedesigner

Udarbejdelsen af din drømmehave er en kreativ proces hvor du kan deltage i præcis det omfang du har lyst. Men det kan være en klar fordel at inddrage en professionel havearkitekt eller havedesigner i arbejdet. En proces med havearkitekt eller havedesigner kan med fordel gennemgås før der tages kontakt til håndværkeren. Så ved man hvad der er brug for af håndværk. En dygtig håndværker kan f.eks. sagtens arbejde ud fra en målfast tegning.

En havegennemgang med en havearkitekt eller havedesigner kan fås for et meget rimeligt beløb. Hvis du vælger at forsætte og få udarbejdet en målfast tegning til brug for håndværkerne kan det godt løbe anderledes op.

Det taler du med havearkitekten om

Dansk Haveservice & Anlægsgartner´s omfattende erfaring kan hjælpe dit haveprojekt godt igang. Og der er god mulighed for at du kun behøver tale med os i forbindelse med dit projekt. Men vi samarbejder også meget gerne med havearkitekter og andre rådgivere for at bygge den rigtige have til dig.

Håndværkeren kan også udføre hele arbejdet

Du kan også vælge at gå den anden vej rundt. Dansk Haveservice & Anlægsgartner kan formidle kontakt til havearkitekter og havedesignere. Og indrage deres arbejde i et samspil med vores håndværk.

Få en smuk have med den rigtige håndværker

Det bedste du kan gøre for dig selv og dit haveprojekt er at finde den helt rigtige håndværker til din haveopgave til udførelsen af smuk have. Der nogen sandsynlighed for at håndværkeren ikke kommer af sig selv. Den håndværker som du gerne vil have til at bygge din have kan sagtens vise sig at have kunder nok der kommer ved mund til mund metoden. Derfor kan det altid betale sig for dig at lægge energi i at finde den håndværker og det havefirma du tror på.

Du skal kunne tale frit med din håndværker. Håndværkeren kommer ret tæt ind på dig, din husstand og økonomi. Det skal han naturligvis være værdig til. Det faglige grundlag skal være i orden. Og han skal have en vis fleksibilitet i forhold til dit haveprojekt. Så han kan forfølge ændrede tanker og planer fra din side.

 

– En have giver det tilbage man lægger i den –

De rigtige råstoffer må der til

Der er ingen vej uden om de rigtige råstoffer, materialer og planter til din have. De er en nødvendighed hvor de rigtige valg vil hjælpe dig ud over årene der kommer. Valg af en for tung jord kan eksempelvis betyde at havearbejdet bliver tungere, hårde og vil tage længere tid hver eneste uge resten af den tid haven er din. Sådan vil det også være med mange af de øvrige valg.

Den seriøse håndværker kender vigtigheden af disse valg. Og vil finde de rigtige ting til din have. Han vil også arbejde med materialerne på den korrekte måde. Hvilket også har stor betydning.

Mange af disse ting kan ikke umiddelbar ses på overfladen af din nye have. Men den underlæggende struktur og den samvittighed der er lagt i arbejdet med havens underlæggende fundament vil skille haven ud i de kommende årtier. Her er der kun et valg for dig: det rigtige valg – tager du det så står du med smuk have; den nemmeste vej til det valg er at tage den rigtige håndværker til opgaven. Han ved hvordan arbejdet skal udføres fagligt forsvarligt. Hvilket er det eneste rigtige for dig.

Drømmen møder budgettet

Forholdet mellem det at få en smuk have og budgettet er ikke entydigt. Du skal huske at ud over at styrke din livskvalitet er en velbygget have noget om skaber merværdi i forhold til din ejendom. På linje med andre værdiskabende tiltag i forhold til din ejendom. En rigtig bygget have vil sagtens kunne holde i hundrede af år. Derfor vil den også skabe merværdi i din tid. Så det kan altid betale sig for dig at gribe haven rigtigt an.

En have kan også sagtens deles op i etaper. Det kan så være end god ide at have en overordnet plan at arbejde ud fra. Du kan også være delvis selvbygger. Den gode håndværker lægger vægt på at tingene skal være i orden. Så han vil sagtens kunne indarbejde i sit arbejde og din pris at du der delvis selvbygger.

Det er afgørende at du får en god snak med din håndværker. Og at du modtaget et tilbud eller overslag der i detaljeringsgrad står i forhold til dit projekt. Ofte kan  du selv ændre prisen ved at ændre fysisk på projektet. Græs er som udgangspunkt betydelig billiger end fliser. Så ved at ændre forholdet mellem græs og fliser vil du ændre prisen.

En seriøs håndværker vil i sit tilbud kunne angivne kvadratmeterpriser og stykpriser på de forskellige detaljer i haveprojektet. Det er en fordel for dig.  For så kan du selv regne nogenlunde overslag på forskellige ændringer. Det er bare at måle op og gange ud. Når den proces er overstået får du håndværkeren til at rette tilbuddet ind efter de nye ønsker.

Det kan jo også være du er i den heldige situation at du kan lade håndværkeren materialisere dine drømme på timebasis. Så arbejder han bare fortløbende på din anvisning indtil dine drømme om en dejlig have er gået i opfyldelse. Eller at håndværkeren fortsætter ud over tilbuddet med detaljer du nu kan se perspektivet i.

Smuk have møder den praktiske virkelighed

Der er visse ting du med fordel kan overveje før bygningen af smuk have. En væsentlig overvejelse bliver hvordan haven efterfølgende skal holdes og plejes. Kan du selv passe haven eller skal der købes hjælpe til det. Er det din store passion at gå i haven. Eller er det noget som du vil bruge minimal tid på.

Udfordringerne er dog sjældent uoverskuelige. Små ændringer i grundplanen kan få stor betydning for hvor meget tid du ugentligt skal bruge på at pleje din have.

Derfor er det vigtigt at du har de rigtige håndværkere og rådgivere omkring dig. De vil på professionel og faglig vis hjælpe dig i dine valg på en måde der ligger i forlængelse af dine ønsker. Og du vil kunne snakke med folkene om hvordan haven efterfølgende bliver at vedligeholde.

Hvornår går arbejdet med en smuk have i gang ?

Arbejdet med at få en smuk have går i gang når du synes. I dag kan stort set alle planter tilvejebringes og plantes når det byder sig. Og kraftige maskiner kan komme i jorden og bygge haver stor set året rundt. Vælger du at anlægge din have i foråret: bør du bestille din håndværker i god tid. Allerede i tiden op til påske er mange kvalificerede håndværkere optagne af projekter uger eller måneder ud i fremtiden.

Naturligvis skal der tages alle skyldige hensyn til materialer der skal anvendes og bearbejdes under bestemte vejrforhold og til planter der skal plantes på bestemte tider. Men også her vil den rigtige håndværker være til hjælp i dine valg.

Ofte kan visse dele af arbejdet med fordel ske forskudt. Hvor den tunge entreprenørarbejdet udføres i det sene efterår eller meget tidlige forår. Og senere anlægges græsplæne og plantes.

Det bedste du kan gøre i planlægningen af kalenderen mht. anlæggelsen din drømmehave er at få en god snak med din håndværker om det tidsmæssige forløb.

Hvem skal du vælger som håndværker for at få en smuk have ?

Dansk Haveservice & Anlægsgartner kan bistå dig med alle haveprojekter. Både indenfor det grønne område og det grå område. Vi arbejder fortrinsvis i Trekantsområdet. Byerne: Vejle, Fredericia, Middelfart, Kolding og Horsens. Og vi vil hjertens gerne være din samarbejdspartner i forbindelse med anlæggelsen af drømmehaven. Læs mere om hvad vi kan tilbyde i dit lokal område – Anlægsgartner i Middelfart & Anlægsgartner i Kolding.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud