Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Træfældning med topkapper i Århus giver mulighed for Freja, Hugin og Munin i haven

af | jul 26, 2023 | Anlægsgartner, Beskæring, Haveservice, Skønne haveanlæg, Stubfræsning, Træfældning

Hurtigt, effektivt – og nænsomt

Karsten var hurtigt ude og give et bud på træfældning – og arbejdet blev udført effektivt og nænsomt tre dage senere. Kan klart anbefale Dansk Haveservice.

Mvh Pia Færing

Før Billede – Det mægtige nåletræ knejser over kolonihaverne:

 

Træfældning-Århus-Topkapper-Freja-

Den mægtige plante knejser over kolonihaven og skaber masser af skygge i haven og de omgivende haver. Som så mange andre haveejere er også vores kunde noget tvedelt og kvidder sig ved at fælde den smukke og respektindgydende plante. Men nu er beslutningen taget og dansk Haveservice er klar til at løse opgaven.

Flot og kompetent arbejde med træfældning af topkapperen i Århus

INDSET BEILLEDE

Der er helt styr på det når topkapperen bevæger sig op og ned ad den mægtige stamme i forbindelse med træfældningen i Århus. Det skal der også være. Træet fældes nemlig ikke med skovhuggermetoden. Men med den såkaldte – Topkapning – der i korte træk går ud på at gøre trækronen tilgængelig. Og derpå fælde træet oppefra og ned. Dette er den fineste og mest ædle måde at fælde et træ på. Metoden er desuden forbundet med stor sikkerhed og tykhed.

Topkapperen bruger sin motorsav med stor professionalisme

INDSET BILLEDE

Hvert snit lægges præcist når topkapperen foretager nedskæring af træet. Arbejdet foregår planmæssigt og velovervejet. For hvert snit overvejes der en lang række faktorer indenfor sikkerhed. Alt foregår ordentligt og redeligt. Ethvert værktøj er i forvejen tilvejebragt og i orden før arbejdet påbegyndes. Alle snore og line er tilset. Således at arbejdet kan foregå som det skal.

Der skabes et kunstværk af træstubben

INDSET BILLEDE

Allan fra SKULPTURVÆRKSTEDET er manden bag den smukke Freja skulptur der afløser det mægtige nedtagende træ. Fra gammel tid har folk vist at guderne boede i træerne. Og det er også tilfældet her. Hvor Freja har boet i træet. Og nu kommer til udtryk i denne skønne århusianske have. Så lad roligt kunsten komme ind i din have.

Allan arbejde med mange forskellige motorsave

 

INDSET BILLEDE

Det kræver mange års erfaring og mange forskellige specialværktøjer at afkræve træet sin skulptur. I dette tilfælde vil kræfterne at Freja træder frem i haven. Og det er en tilfreds kunde som oplever den smukke fremtoning af gudinden i sin have i Århus. Vi i dansk Haveservice er tilfredse med at have bidraget med den træfældning der danner baggrund for skulpturen.

Efter Billede: Freja, Hugin og Munin dvæler i Haven

Træfældning-Århus-Topkapper-Freja-

Dansk Haveservice blev tilkaldt til en kolonihave i Århus. Denne gang var opgaven en smule ud over det sædvanlige. Træet skulle ikke fældes ned til jorden. Men ned til en vis højde. Der skulle nemlig skabes en skulptur der hylder vores smukke Freja. Men der endte også med at blive plads til Hugin og Munin i haven.

Freja er kærligheds- og krigsgudinde

Træfældning-Århus-Topkapper-Freja-

I nordisk mytologi er Folkvang, eller “folkemark” eller “hærmark” en eng eller mark, der er styret af gudinden Freyja, hvor halvdelen af dem, der dør i kamp, går ved døden, mens den anden halvdel går til guden Odin i Valhalla.

Hugin og Munin er i nordisk mytologi Odins to ravne, som hver dag bringer nyt fra alverden. De to ravne fløj hver morgen ud i verden og hver aften kom de tilbage – satte sig på Odins skuldre og fortalte ham, hvad der var sket i den nordiske verden – både gudernes og menneskenes.

Sejd (af norrønt: seiðr) var en type magi i norrøn tid

Træfældning-Århus-Topkapper-Freja-

Freja er meget elskovshungrig, og hun sørgende søger efter sin mage, og at underverdenen eller dæmonverdenen udfolder bestræbelser for at få hende i sin magt. Når Freja, rider til kamp, tilhører halvdelen af de faldne hende og den anden halvdel Odin.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud