Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Træfældning i Odense – Træfældning i Julelysets skær

af | jan 8, 2024 | Beskæring, Haveservice, Træfældning

Førbillede af træfældningen i Odense: De mægtige træer – En Vandgran og et stort Birketræ fylder en stor del af haven og giver en del oprydning

Traefaeldning-Topkapning-Odense-Fyn-kran-lastbil-

En ny familie er kommet til villavejen og straks de så huset far de klar over at de to mægtige træer i haven skulle væk. Selv om de i familien var vand til træfældning og arbejde med træer og i skove viste de at denne gang skulle der professionelle folk på banen. Derfor ringede de til os i Dansk Haveservice.

Efterbillede: Kunden har ønsket en stor stub efterladt efter den mægtig vandgran – Det bliver en god legeplads for deres lille søn

Traefaeldning-Topkapning-Odense-Fyn-kran-lastbil-

Det er fra staten aftalt at der skal stå store træstubbe tilbage. Den mægtige Vandgran der oprindelig er 20 meter skal ende med at være 5 meter. De er den nu. Stubben med de mægtige grene ser fortryllende ud i den smukke sneklædte vinteraften. Og vi kommer ikke uden om at træet stadig er et mægtigt syn. Kommer man gående i en skov og ser et træ som dette kan man nok nemt forestille sig at trolle har indrettet bo i den mægtige stub. Måske bor der en Lykketrold i træet?

Phillip roser vores træfældning i Odense på Fyn

I julelysets glans giver vores kunde Phillip i Odense os en rigtig god og venlig anmeldelse: ”Jeg kan sige at vi har været meget, meget trygge. Og det har været god service, og det er gået stærkt. Og vi er mega- megatilfredse og glade. Og der er ikke sket noget. Og både huset og naboens hus og carporten og indkørslen er der blevet passet rigtig godt på. For det har været et svært klip. Da lastbilen skulle holde helt inde i naboens indkørsel. Så det har ikke bare lige været let at klippe de her træer ned. Og min kone er også meget tilfreds. Det var også dejligt for min søn at se en stor lastbil komme og fælde træerne.”

Flere af villavejens beboere kikkede forbi – Vi tog kranen ned og låste – så de interesserende kunne blive filmet og fotograferet sammen med den mægtige maskine

Traefaeldning-Topkapning-Odense-Fyn-kran-lastbil-

Der er mange børn og familier at se den mægtige maskine der fælder træet. Især hvis man ikke tidligere har set en sådan maskine ser det imponerende ud. Vi spørger gerne om vi skal tage kranen ned og låse den. Så de interesserede kan blive filmet og fotograferet sammen med kranen. Mange børn siger ja. Nogle siger nej. Jeg tænker på hvad de børn der siger nej så mener om 14 dage når de fotograferede børn beundres for deres modighed i forbindelse med at blive fotograferet sammen med maskinen? Det er nok ikke en mulighed der kommer igen hver dag.

Dagene er korte – Det giver glans til julelysene i forbindelse med træfældningen i Odense på Fyn

Traefaeldning-Topkapning-Odense-Fyn-kran-lastbil-

Julelyset står godt til den arbejdende maskine. Træfældningsmaskinen har også sineegne kraftige projektørerne. Det giver en god virkning når vi arbejder om aftenen. Vi arbejder naturligvis og en del når det er mørkt. For på denne årstid er dagen kort og natten lang. Men med den kunstige belysning kan vi sagtens arbejde.

Efterhånden som det mørkner kommer de kunstige arbejdeslys på lastbilen til gavn – det tydeliggør faktisk arbejdet

Traefaeldning-Topkapning-Odense-Fyn-kran-lastbil-

Det er faktisk oftere nemmer at se arbejdet i den kunstige belysning. Det giver en masse gode skygger og vinkler på arbejdet. Som faktisk også kan virke inspirerende. Maskiner som denne køres altid af særlige kranfører. Der må ikke blive begået mange fejl på opgaverne der skal være meget viden om både træer og kraner.

En normal arbejdsposition for lastbilen – Den strækker savgrabben frem mod træet

Traefaeldning-Topkapning-Odense-Fyn-kran-lastbil-

Lastbilen ses her i en normal arbejdsposition. Hvor den stille og roligt arbejder sig hen mod træet og vil tage den næste bid. Sådan bliver den ved at arbejde til arbejdet er slut. Den har to store kar med. Her placeres al træet og kommer alle til gavn ved at det anvendes i varmeværker.

Vi starter med at fælde vandgranen

Traefaeldning-Topkapning-Odense-Fyn-kran-lastbil-

Vi stater med at fælde vand granen ned til den ønskede højde for kunden. Ofte har disse mægtige tæer store sidegrene. Som vi så må starte med at skære af for at kunne komme til stammen. Dette træ er dog mere åben. Og er forholdsvis ligetil at fælde. Afslutningsvis aftaler vi den endelige højde med kunden.

Derefter fælder vi birketræet

Traefaeldning-Topkapning-Odense-Fyn-kran-lastbil-

Så snart vand granen er fældet ned til de aftale 4-5 meter går vi i gang med at fælde birketræet. Det er et noget nemmere arbejde. Træet har tidligere været beskåret. Og vi snakker noget om hvorfor den daværende beboer ikke på daværende tidspunkt valgte at fælde hele træet. Der fælder kraftige ind over naboens carport. Svaret på det spørgsmål fortaber sig nok vedvarende i fortiden.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud