Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Stubfræsning København – Omfattende stubfræsning mod stubbe og rødder i en Københavnsk forstad

af | jun 11, 2023 | Stubfræsning

Udtalelse fra vores kunde til denne stubfræsning og rodfræsning:

”Vi kan varmt anbefale Dansk Haveservice og især Karsten, som ud over at udføre sit arbejde til godt, kom med gode råd samt brugbar vejledning. Vi vil klart benytte Dansk Haveservice en anden gang.”

Kristine Bay Lundberg

Førbillede: Det ryddede havneområde er helt inficeret med uappetitlige træstubbe og gamle trælse rødder

Stubfraesning-Koebenhavn-

Da vi ankommer, er hele området indhyllet i kraftige træstubbe og store rødder. Vi vælger indledningsvis at skære nogen af dem ned med motorsaven. Og derefter forsætte med stubfræseren.

Kunden har lyst til at lade en professionel udføre arbejdet. Da flere af stubbene og rødderne er tæt på huset og brønddæksler.

Efterbillede: Hele området er fræset igennem af den kraftige fræser og alle træstubbe og rødder er forvandlet til støv og flis

Stubfraesning-Koebenhavn-

Da vi afslutter, er alle træstubbe knust og pulveriseret af den kraftige fræsemaskine til stubfræsning. Al jorden har en let pulveragtig karakter. Det vil være nemt for denne kunde at udjævne jorden og forvandle den til en attraktiv del af græsplænen.

På baggrund af vores erfaring giver vi nogen råd med på vejen om hvordan han kommer vider i sit arbejde med græsplænen.

De kraftige træstubbe er et af vores første mål for arbejdet

Stubfraesning-Koebenhavn-

Her er stubfræseren i gang med områdets kraftigste træstub. Det er også den ældste. Den er ældre end huset og aldrig blevet fræset eller fjernet. Huset er tilbage fra 1955. Og allerede dengang var træstubben der. Dengang byggede man ganske givet meget af sådan et hus med håndkraft.  Og det har sikkert været for uoverskueligt for de lokale at fjerne træstubben med de dengang eksisterende håndværktøjer.

Selv om stubben er næsten 50 år gammel (Eller måske ældre end det) er der stadig modstand i den. Den er naturligvis blød og nem at arbejde med for maskinen. Men forstil dig det. At så gammel en stub står endnu. Efter så mange år.

Stubfræseren forvandler træstubbene i København – Træstubbene bliver til savsmuld og flis

Stubfraesning-Koebenhavn-

Som det fremgår af billedet, opstår der store mængder af samsmuld og træflis når træstubbe fræses med en stubfræser. Selv om stubfræseren her kun har taget en lille bid af den gamle træstub kan vi se at der alligevel er en stor bunke flis rundt om og under stubfræseren. Men der bliver meget mere efterhånden som arbejdet skrider frem.

Stubfræseren bider godt til ned i den gamle træstub

Stubfraesning-Koebenhavn-

Det er interessant at følge med i stubfræserens arbejde med den gamle træstub. Vi ved at træstubben var fra dengang huset blev bygget. Så håndværkerne har nok opgivet at få den op med de daværende maskiner. Her skal vi også tænke på at en stubfræser er en forholdsvis ny maskine. Som vi i dag har til rådighed i haverne i Danmark.

Vi er godt i gang med stubfræsningen i København og vi passer godt på huset og brønden

Stubfraesning-Koebenhavn-

Her har vi allerede taget den mindste af stubbene. Der stadig er helt frisk. Den stod nær brøddækslet. Som vi ikke har ramt. Og vi har løsnet jorden ind til brønden i forbindelse med fræsning af den friske træstub. Nu er vi i gang med den store gamle stub. Der står helt tæt ind mod huset. Så der må ikke ske noget med huset eller soklen.

Det er vigtigt at vi går planmæssigt til værks med stubfræsningen

Stubfraesning-Koebenhavn-

Det er vigtigt at vi har en god plan for stubfræsningen og fræsningen i denne have i København. Kunden har planer for området og rytter selv op. Så vi skulle jo nødig have overset nogen del af arbejdet. Før kunden skal i gang med sin del. Vi starter med det største træstub og fræser og bortskaffer derefter de kraftigste rødder i området. Afsluttende fræser vi hele arealet.

Stubfræseren har knust området og jorden og træet er knust til et let og lækkert pulver der er nemt at arbejde med

Stubfraesning-Koebenhavn-

Vi kan næsten fornemme ud af billedet hvor let det bliver for kunden at arbejde med denne jord. Og helt ærlig tror jeg at der oprindelig er udlagt professionel renset jord som toplag i haven. Der var ikke en sten eller noget i jorden – bare nem første kvalitets muld. Det vi i dag kalder finharpet muld. Det viser jo blot hvor mange år frem man har gavn af godt arbejde der lægges i anlæggelsen af en have.

Stubfraesning-Koebenhavn-

En afskåret stub forbliver dog i haven

Stubfraesning-Koebenhavn-

Da vi ankommer til haven, er en enkelt træstub betydelig højere end hvad der egner sig til en stubfræser. Naturligvis har vi motorsave med til opgaven. Så vi skærer et stykke af træstubben. Og vi snakker med kunden om at det kunne være sjovt at lade netop denne træstump forblive i haven. Så kan børnene under deres opvækst følge med i hvorledes træstykket forvitre i naturen og dermed få en fornemmelse for naturens gang. Det syndes kunden lyder som en god ide.

Opgaven er vellykket overstået og stubfræseren skal videre til næste opgave i København og Sjælland

Stubfraesning-Koebenhavn-

Det har været en vellykket opgave med stubfræsning i København. Kunden udtrykker sin tilfredshed med udførelsen. Og glæder sig til at udnytte det godt vejr til allerede straks at gå i gang med at forberede området til græsplæne. Det kan ikke have været gået bedre. Nu skal vi have stubfræseren med til næste opgave i København og Sjælland.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud