Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Havemur der gør en forskel i din have

af | mar 26, 2015 | Anlægsgartner, Nybyggeri

En god Havemur / støttemur er en alvorlig sag. For den har næsten altid sin faglige begrundelse i landskabet. Der er stor forskel om en støttemur bare holde på jorden i et prydbed eller højbed eller skal den kunne hold til tung brug f.eks. på en ovenlæggend befærdet vej. Både på materialevalg og udformning har anvendelsen stor betydning. Du skal desuden tage stilling til støttemurens omgivelser. Skal der anvendes fliser, skærver eller planter i forbindelse med støttemuren. En støttemur kan anvendes af andre årsager end at den er påtrængende nødvendig af praktiske årsager. Den giver også mange muligheder i landskabet og i din have. Dansk Haveservice & Anlægsgartner kan rådgive og vejlede dig i dine valg i forbindelse med støttemur i din have eller ved din virksomhed.

En god havemur opbygges af støttemursten

Du har som forbruger stor indflydelse på fremtoningen af din støttemur. Støttemursten i beton fås i forskellige størrelse og styrke. Og hvad der er vigtigt for dig som forbruger fås stenen i forskellige strukturer og fremtoninger. Syntetisk natursten mm. Du vil derfor i høj grad kunne præge udseendet af din støttemur. Der er stor prisforskel på de forskellige støttemursten. Der findes for eksempel støttemursten der med hak og “tænder” kan gribe ind i hinanden. Sådanne sten kan have en meget høj stykpris. Andre støttemursten er mere enkle. Men kræver bagstøbning. Det er vigtigt at du finder en dygtig og troværdig håndværker til rådgivning om din løsning.

Tip: Har du særlige ønsker så prøv at spørg producenten om deres sten kan tilpasses dit behov f.eks. mht. farve.

Havemuren kan også sættes i natursten

Der mange muligheder for at sætte sin støttemur i ægte natursten. Der findes et utal af firmaer der importere eksotiske stenarter fra udenlandske stenbrud. Du og din håndværker kan også samarbejde med en grusgrav eller anden professionel leverandør om at finde smukke danske kampesten ved selv at håndplukke stenene før levering.

Arbejde med kampesten og andre natursten er noget af det fineste håndværk. Prisen på at anvende natursten kan hurtigt løbe op i forhold til at anvende beton. For arbejde med natursten er ægte håndværk der kun kan udføres rigtigt af fagets dygtigste folk. Dansk Haveservice & Anlægsgartner kan udføre arbejde i natursen. Men vi ønsker kun indtræde i projekter med natursten hvor ressourcerne er til at arbejdet skal udføres håndværksmæssigt korrekt.

Bemærkning: En fin egenskab ved natursten er at den i modsætning til konstruktioner i beton ældes med ynde.

Tip: Snak med din håndværker om muligheden for at skaffe de helt rigtige natursten til dit projekt.

Opførsel af en havemur kan kræve særlige tilladelser

Før Dansk Haveservice & Anlægsgartner kan opføre din støttemur skal alle tilladelser være på plads. Mange kommuner og myndigheder har stramme regler og tilsyn vedrørende forandringer af niveau. Så vær opmærksom på det før du går i gang. Er din hensigt med projektet fornuftigt og rimeligt er der dog gode chancer for at indhentning af de nødvendige tilladelser er en ren formalitet der nemt går igennem til godkendelse.

Spyd kan styrke din havemur

Særlig vanskelige støttemure kan kræve særlige forholdsregler for at kunne holde sig selv. Det kan f.eks. være at den skrænt der skal holdes udsættes for et særligt pres i voldsom regn. Eller at støttemuren skal imødegå en anden særlig udfordring som eksempelvis en ovenforliggende bygning eller trafikeret vej. Da kan det være nødvendigt at etablere spyd ind i terrænet der styrker støttemuren og holder den på plads. I de tilfælde må du ikke gå på kompromis med nogen form for kvalitet. Du får ved sådanne projekter brug for solidt håndværk udført af den troværdige håndværker.

En havemur kræver en dygtig og troværdig håndværker

Med mindre du er gør-det-selv-mand i den helt skrappe ende af skalaen har du mere end rigeligt brug for en både dygtig og troværdig håndværker i forbindelse bygningen af din støttemur.

 Dansk Haveservice & Anlægsgartner bygger gerne din havemur

Dansk Haveservice & Anlægsgartner bygger gerne din støttemur. Vi arbejder fortrinsvis i Trekantsområdet i Jylland og Fyn. Byerne Vejle, Kolding, Horsens, Fredericia og Middelfart er vores nærområde. Vi giver tilbud i hele danmark.

Dansk Haveservice & Anlægsgartner ønsker kun at opfører støttemur håndværksmæssigt korrekt i henhold til regler og vores håndværksmæssige erfaring og viden. Det lægger en bund under vores priser. Til gengæld kan du være tryg ved at dit projekt er gennemført kvalitetshåndværk.

Vores hjemmeside viser billeder og beskrivende artikler om nogle af vores vellykkede projekter vedrørende havemur. Her kan du finde inspiration.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud