Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Undgå kørespor i din indkørsel !

af | feb 3, 2015 | Anlægsgartner, Nybyggeri

Undgå kørespor i din indkørsel: Denne guide til en god og attraktiv indkørsel fortæller dig:

  • Undgå kørespor i din indkørsel: så hvilke overvejelser bør gå forud for anlæggelse af – eller renovering af husstandens indkørsel.
  • Hvilke materialer skal du vælge.
  • Hvilken håndværker kan du med fordel kontakte.
  • Hvordan er forholdet mellem pris og kvalitet ?

En god indkørsel er en god ide men: undgå kørespor i din indkørsel

Alle drømmer om en god indkørsel til deres dejlige bil. Det er der ikke noget at sige til. En god indkørsel er en stor fordel for en moderne husholdning. Dansk Haveservice & Anlægsgartner er eksperter i at finde den rigtige løsning i samarbejde med kunden. En af de ting som både kunden og vi er interesserede i at opnå er god kvalitet der holder i mange år. Det er godt for kunden, og dermed godt for os. I det følgende kan du læse vores bedste råd vedrørende at få sig en god, solid og holdbar indkørsel.

Din indkørsel er også husstandens visitkort

Undgå kørespor i din indkørsel for man vil jo gerne have at sit hjem tager sig ordentligt ud for nærmiljøet. I den forbindelse er indkørslen eller den private parkeringsplads central. Den er lige ud til vejen og meget iøjnefaldende. Så der er ikke noget at sige til at mange mennesker ønsker sig en pæn og præsentabel indkørsel. Der er altså mange andre hensyn at tage end de rent praktiske når der skal anlægges eller omlægges en indkørsel.

Hvad er dine ønsker til indkørslen

Dansk Haveservice & Anlægsgartner ter som indledning en stille og rolig snak med dig om mulighederne. Her finder vi sammen en god løsning for opgaven med at skabe en god indkørsel i dit hjem.

Det er i samtalen vigtigt at få snakket grundigt ind til dine ønsker. At få snakket frit om priser og budgetter for opgaven. At vi finder frem til en sammenhængende løsning. Der er tilfredsstillende for alle parter.

Dog må vi understrege at Dansk Haveservice og Anlægsgartner kun udføre kvalitetsopgaver. Der er altså en grænse for hvor langt vi kan gå ned i pris. Vi bruger f.eks. kun de bedste belægningssten – det kan være IBF eller en anden anerkendt mærkevare hvor vi er trykke ved kvaliteten. Og de bedste råvare i øvrigt. Alt sammen lægger på prisen.

Andre virksomheder er parate til at anvende en billigere sten eller et dårligt aquadræn. Det kan give kunden en umiddelbar besparelse – der ofte vender tilbage som dårlig kvalitet og mindsket holdbarhed. Så det er i hvert fald ikke den rigtige vej frem for dig der ønsker at undgå kørespor i din indkørsel.

Er der andre opgaver end selve indkørslen

Der kan i den indledende opgave også være nødvendigt eller fornuftigt at der indgår samtaler om sideliggende opgaver. Det kan være hældningen på indkørslen med fordel kan ændres. Der skal muligvis etableres en støttemur langs indkørslen eller der skal indbygges åbninger så der kan plantes roser eller prydbede. Eller laves særlige pladser til krukker. Det er vigtigt for os roligt og med overblik få det hele talt igennem med kunden.

Materialernes kvalitet betyder meget mht. at undgå kørespor i din indkørsel

Materialernes kvalitet er afgørende for kvaliteten af det samlede værk.
Kvaliteten af den færdige indkørsel begynder ved valget af materialerne. Kvaliteten af stabilgruset er af rigtig stor betydning. Der er en tillidssag mellem håndværkeren og kunden. Det vil som udgangspunkt være vanskeligt eller umuligt for folk uden særlig faglig indsigt med sikkerhed at vælge den helt rigtige stabilgrus. Det er et naturmateriale man ikke lige kan finde ved at gå i byggemarkedet og pege på en tabel med tal fra industristandarter. Den samvittighedsfulde håndværker bruger sin erfaring og netværk til finde den optimale stabilgrus til opgaven.

Opbygning af indkørslen er vigtig

I den konkrete opgaver skal det vurderes hvad der skal ske under stabilgruset. Hvor der for det meste vælges en bundsikringsgrus. Desuden kan knust beton indgå som en del af de anvendte materialer. Ved vurderingen af materialerne og deres betydning er håndværkerens professionelle vurdering af overordentlig vigtighed. Over stabilgruset befinder der sig afretningssand. Gerne så tyndt et lag som mulig. Der er dog andre muligheder end at bruge sand til afretning. Man kan f.eks. bruge stenmel.

Belægning, kvalitet, design og holdbarhed hænger sammen

Øverst findes selve belægningen. Der er masser af muligheder. En almindelige kvalitetsbevidst kunde kan med fordel vælge en kvalitetsbelægning fra en anerkendt producent som IBF. Eller fra en anden producent af kvalitets belægning. Vi undgår ikke at belægningens kvalitet er af afgørende betydning for indkørselens endelige kvalitet. Der er dog stadig masser af andre muligheder. Skærver eller grus er en af de andre muligheder – her skal der vælges særlige størrelser der ikke sætter sig i bildæk. Den kvalificerede håndværker ved hvad du skal vælge.

Den helt rigtige håndværker kan garantere kvaliteten

Som tommelfingerregel vil en funderet og stabil indkørsel være 40 cm fra top til bund. Men tallet kan sagtens variere en del. Lige som arbejdet kan blive langt mindre hvis der bare skal ny belægning på en grundlæggende sund indkørsel.

Men det afgørende er at det er det du ikke kan se, bunden, der er afgørende for kvaliteten. Dvs. langt det meste af det færdige resultat og den endelige kvalitet afgøres af bunden. Og den måde den har været anlagt på. Det er her den samvittighedsfulde håndværker spiller en afgørende rolle. Han kan garantere dig det ønskede resultat.

Værktøj og håndværksmæssig kunnen er helt afgørende

Værktøjet der anvendes til skabelse af indkørsler i god kvalitet er helt afgørende for at skabe en god kvalitet i arbejdet. Pladevibratoren skal have den helt rigtige størrelse. Og de øvrige materiel skal passe præcis til opgaven. Ellers kommer det til at tage for lang tid eller bliver for omstændigt.
Selve arbejdet skal foregå med stor samvittighed. Det har stor betydning at stabilgruset bankes op på den helt rigtige måde. Alt efter bundforhold kan det være nødvendigt at opbygge i fler lag eller af forskelligartede materialer. Det kan også være at det modsatte er tilfældet. At det kun er belægningen der skal skiftes i en eksisterende indkørsel. Her tager den erfarende håndværker en professionel vurdering af det eksisterende arbejde.
Der er således i forbindelse med arbejdets udførelse mange hensyn at tage hvor den dygtige, erfarne og professionelle håndværker vil komme dig til hjælp.

Sådan undgår vi kørespor

Følger du ovenstående er du allerede godt på vej til at undgå kørespor i din indkørsel. Men vi må hele tiden huske at det er naturmaterialer vi arbejder med. Så der kan aldrig gives en 100 % garanti. Men der kan gøres rigtigt meget der mindsker sandsynligheden for at der kommer kørespor. Som vi læste i det ovenstående er der tre ting der er centrale

  1. Materialernes kvalitet
  2. Håndværkerens udførelse af arbejdet
  3. Håndteringen af materialer og værktøj.

Sikrer du sig som kunde at disse tre grundlæggende ting er i orden. Så er du godt på vej til at få dig en indkørsel af høj kvalitet. Alligevel er der flere ting man kan gøre. Men kan f.eks. afrette i stenmel i stedet for i sand. Man kan gå et par ekstra runder med pladeviberatoren.

Og have tålmodighed med opgaven til at lade håndværkeren vente på det helt rigtige vejr til opgaven. Da mange af de naturmaterialer der anvendes i høj grad er afhængig af nedbør, fugt og temperatur.

Helt særlig forhold

Selv her når alle disse tiltag er truffet i forbindelse med arbejdet kan der være forhold der er umulige at imødegå med almindelige midler. Det kan være du har husstand på en skrænt der stadig er levende under din grund. Her vil belægningen så kunne give sig med revner til følge. Under sådanne omstændigheder er din beste garanti stadig med omhu at vælge den helt rigtige håndværker. Som kan give dig sine bedste professionelle råd.
Der kan også være helt særlige forhold der gør sig gældende. F.eks. at tunge vogne vil køre i præcis samme spor og bremse i præcis samme punkt. Sådanne opgaver er noget af det vanskeligste man kan komme til som håndværker indenfor belægning. Dansk Haveservice & Anlægsgartner har imidlertid den nødvendige viden der skal til.

Detaljerne gør forskellen – og dem har vi styr på

Under alle omstændigheder er det altid de små ting der gør sig gældende og afgør hvilkende kvalitet indkørslen ender med at blive i.

Vi vil som kvalitetsbevidste håndværkere naturligvis altid anbefale den optimale løsning. Men der kan jo også være andre hensyn du skal tage.

Vi er åbne for dialog

Dansk Haveservice og Anlægsgartner er altid åbne for en snak om hvordan tingene skal gøres. Ovenstående tekst forandre sig naturligvis hvis vi kommer på råd eller vejledning der bør inddrages i artiklen. Det kan være at du som kunde eller en gammel gartner har en livserfaring som kan inddrages i artiklen om indkørsler. Og hvorfor så ikke lade det komme alle til gavn. vores lærling forsætter hele livet.

Og husk: Du er altid velkommen til at Kontakte Dansk Haveservice & Anlægsgartner for et uforpligtende tilbud på din opgave.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud