Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Have tips tricks og ideer – Inspiration og muligheder med anlægsgartner i det smukke Østjylland

af | feb 6, 2015 | Anlægsgartner, Nybyggeri

Anlægsgartner i Vejle – Have tips tricks og ideer – Inspiration og muligheder i det smukke Østjylland

Mange drømmer om en dejlig have til deres skønne hjem bygget om omkring gode have tips tricks og ideer. En vidunderlig have er en af de mest indbydende og attraktive rammer om det gode liv i din husstand. I disse år er der fantastiske muligheder for at du som haveejer kan skabe præcis det paradis du ønsker. Mulighederne er uendelige og både fantasi og kreativitet kan slippes helt fri i det dejlige arbejde med at skabe din have.

En god have er det rigtige for dig

En god have holder i årevis, i årtier og i århundreder. Verdens ældste haver er hundrede af år gamle. De naturmaterialer der anvendes til bygning af skønne haver er i forvejen ofte millioner af år gamle. Så hvis en have er grundlæggende sund bygget vil det ikke være noget problem at beholde den resten af livet. Derfor skal havens pris ses som en fordeling af hyggelig samvær, livsnydelse og livskvalitet ud over mange årtier frem.

Denne guide fortæller dig: Have tips tricks og ideer – Som du kan bruge

  • Hvilke overvejelser bør du gøre dig vedrørende nyanlægning eller istandsættelse af din have.
  • Hvad koster en ny have.
  • Hvordan finder du den rigtige anlægsgartner.

Anlægsgartner – bliver der hurtigt brug for

Du kan hurtigt få brug for at inddrage professionel hjælp i forbindelse skabelsen af din drømmehave. Her er kontakt til en anlægsgartner et godt bud på en håndværker der kan hjælpe dig. En dygtig anlægsgartner er naturligvis i besiddelse af varieret og professionel erfaring fra mange haver og har derfor mange have tips tricks og ideer. Den erfaring vil nu hjælpe dig i din have. Har du særlige ønsker for haven har den dygtig anlægsgartner et omfattende netværk der kan hjælpe med at ønskerne går i opfyldelse.

Anlæggelse af ny have

Ved bygning og anlæggelse af ny have er sagen klar. Der vil være mange opgaver som du kun vil kunne overkomme med bistand fra en kvalificeret professionel anlægsgartner. Naturligvis vil man kunne forestille sig specialtilfælde hvor en landmand bygger sin egen have. Eller en mand med rigtig godt håndelag selv laver sin have. Men i alle andre tilfælde vil du som haveejer få brug for en professionel anlægsgartner. Og selv i de tilfælde hvor en person selv kan bygge sin egen have vil en anlægsgartner med sin erfaring kunne hjælpe med inspiration og forslag til materialer.

Materialer og råstoffer giver valg og muligheder

Valg af materialer til haven er nemlig helt centralt for din kommende års glæde ved haven. Alene sådan nogle som valg af den muldjord du anvender i haven er en hel videnskab i sig selv. Og vil efterfølgende få afgørende betydning for dit velbefindende i haven og tilfredshed med haven i de kommende årtier. En for tung jord vil hver uge resten af dit liv kunne give dig mange ekstra timer og meget tungere arbejde med at luge og hakke. Mens en for let jord til formålet vil kunne tabe vandet hurtigere end planterne ønsker. 

Får du fat i en utroværdig håndværker bygger han måske bare din have i overskuds overfaldejord fra en anden entreprise – det kan f.eks. være fed markjord – og så kan du for alvor som haveejer stå over for et problem. Der er er dog her i Vejle helt overvejende sandsynligt at den eksisterende jord i haven er den rigtige jord til haven. Og skal så muligvis bare gennemgå en relevant mekanisk forarbejdning.

Du får brug for god service

Hos Dansk Haveservice & Anlægsgartner ønsker vi at yde en god service til vores kunder. Det indbefatter naturligvis kvalificeret rådgivning i forbindelse med bygning af nye haver. Du kan altid trykt henvende dig til os og få en uforpligtende snak om dine muligheder. Vi ønsker at være fair bl.a. i vores priser. Men da vi kun ønsker at udføre arbejde af ordentlig kvalitet, og derfor også kun bruger materialer og råstoffer i god kvalitet. Så er der naturligvis grænser for hvor langt vi kan gå ned i pris. Nogle firmaer er parate til at give køb på den håndværksmæssige kvalitet og parate til at anvende anden sortering materialer og råstoffer. Derfor vil de kunne give priser der tilsyneladende er lave. Men som vil kunne dig omkostningstunge problemer i årene fremover.

Det vil vi ikke. Og det er der en god grund til. For som haveejer er du bedst tjent med at betale prisen for god kvalitet. For om f.eks. et halvt år efter du har fået udført arbejdet så tænker du ikke på at du har sparet penge i første omgang. Men ærgrer dig alene over den dårlige kvalitet. Mens modsat: om et halvt år tænker du ikke over at det kostede ekstra dengang. Du glæder dig alene over den gode kvalitet og den dejlige have du har fået. Derfor kan det altid betale sig for dig at vægte kvalitet over pris. Og har du en troværdig håndværker vil den faktisk pris forsat være rimelig i forhold til det udførte arbejde.

Istandsættelse af antikke haver

Er du den heldige indehaver af en dejlig antik have fra en svunden tid kan det sagtens betale sig at istandsætte haven frem for at bygge en ny. Gamle haver er ofte yderst stemningsfulde. Du kan fornemme stemningen fra den svundne tid når du befinder dig i haven. Du vil gerne bevare haven som den oprindelig er tænkt. Og genskabe haven som den var i sine velmagtsdage.

Også her i forbindelse med istandsættelse af den antikke have kan en kvalificeret anlægsgartner gøre god fyldest. Det kan være hårdt arbejde at fremelske en have der måske har være forsømt eller ikke holdt ordentlig i nogle år. Og stadigvæk, selv om man køber sig til hele arbejdet med at istandsætte haven, vil det være langt billiger end et nyanlæg.
Så man kan sagtens argumentere for at du som nybagt indehaver af en antik have bør leje dig til det grove arbejde med at sætte haven i stand. For derved hurtigere og med mere energi at kunne koncentrere dig om den kreative side ved processen med at skabe din dejlige have med have tips tricks og ideer. Du vil så også hurtigere kunne gå i gang med den endelige indretning af haven.

I alle tilfælde vil det være en stor glæde for Dansk Haveservice & Anlægsgartner at bistå dig i arbejde med istandsættelse af din antikke have. Ofte gemmer gamle haver på hemmeligheder: som tilgroet stentøj. Vi besidder den nødvendige viden og fleksibilitet til at få det bedste frem ved sådanne skjulte skatte i haven. Og vil behandle haven i sin helhed med stor respekt.

haveservice-have-tips-tricks-og ideer-Anlægsgartner i Vejle - Inspiration og muligheder i det smukke Østjylland Haveservice-Antik-Istandsaettelse-Havebed-Prydbed-Vejle-Bredballe-Sommer-2013-001

Gode have tips tricks og ideer fra en professionel anlægsgartner kan føre dig frem til en have som den her smukke have.

Sjælen i gamle antikke haver bevares gennem en nænsom restaurering af haven. Her ses et værk i natursten fra en antik have i Bredballe ved Vejle med smukke storkenæb som bærende plante. Flere års forsømmelse havde sat ukrudtet i kraftig kamp mod nytteplanterne. Men nu kvittere storkenæbene igen for god pasning og pleje med et uafbrudt blomsterflor sommeren igennem.

Mindre ændringer ud fra gode have tips tricks og ideer kan forbedre haven

Det kan være du vil have anlagt en fin græsplæne. Eller et bed. Eller havefliser – en sol terrasse. Der er faktisk kun din fantasi og kreativitet der sæter grænser for hvilke forbedringer du kan skabe når du udvikler din have. Alt er muligt. Selv mindre ændringer i haven bliver hurtigt tungt arbejde. Så også i forbindelse med sådanne mindre opgaver er det fornuftigt at inddrage en dygtig anlægsgartner. Som ved det øvrige arbejder i haven kan det også her betale sig for dig at kontakte en kvalificeret anlægsgartner.

Hos Dansk Haveservice & Anlægsgartner tager vi store og små opgave lige højtideligt. Og vil altid bestræbe os på at give dig som kunde den bedst mulig rådgivning og service. Også i forbindelse med de hel små opgaver. Så kontakt os endelig vedrørende din opgave. Så vil vi give dig den bedst mulige rådgivning.

Det med småt

Ønsker man som anlægsgartner at arbejde med pleje og opbygning af nogle af Danmarks smukkeste haver midt i Danmarks fineste natur kan man næppe få et meget skønnere område at arbejde i end Vejle i Østjylland. Området på det nærmeste indbyder den enkelt husstand til at få sig en af Danmarks smukkeste haver. Oplandet med f.eks. Vejle Ådal er også en skattekiste af vidunderlig natur og skønne haver. Bedre arbejdsplads kan man ikke ønske sig.

Dansk Haveservice & Anlægsgartner ønsker at bygge også netop din have

Dansk Haveservice & Anlægsgartner vil yde sit bedste for at netop din have bliver din dejlige drømmehave. Vi kender området. Og de forskellige jordtyper og bundforhold. Og kan på den baggrund give dig den bedste kvalificerede rådgivning.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud