Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Hækkeklipning i Kirkelig tjeneste – til fordel for den smukke stensætning ved Vonsild Kirke i Kolding

af | sep 11, 2023 | Anlægsgartner, Beskæring, Beskæring af hæk, Hækkeklipning

Førbillede: Den smukke kirke kommer slet ikke til sin ret. Den vildtvoksende og strittende hæk stjæler hele opmærksomheden i bybilledet i Vonsild ved Kolding

Klipning-haek-Vonsild-Kirke-Kolding-

Mens kirketårnet og dannebrog kun lige kan anes over hækstritterne, er det nærmest ikke til at se selve kirken. Hele opmærksomheden stjæles af den vildtvoksende hæk. Der kun følger sin natur. Derfor trænger hækken med jævne mellemrum til sin klipning. Og de er os en ære at netop vi er blevet valgte til at klippe hækken med denne smukke gamle traditionsrige kirke.

Efterbillede: Nu er hækken bragt på plads med dygtig hækklipning. Kirken og dens omgivelser fremstår nu i fuld glans. Det er hækklipningen der gør forskellen

Klipning-haek-Vonsild-Kirke-Kolding-

Efter klipningen af hækken står C.F. Hansens klassicistiske kirke nu smukt mod den skønne blå himmel. Hækken tager ikke mere opmærksomhed end den er tiltrængt. Kirken og dens omgivelser virker nu harmoniske og man ønsker at træde nærmere for at se kirken og dens omgivelser på tætteste hold. Kirkens medarbejdere og også meget glad for vores klipning af hækken.

Vi ydede en beskæring af hækken som en gave til kirken

Klipning-haek-Vonsild-Kirke-Kolding-

På visse strækninger er hække meget vildtvoksende og trænger nærmest mere til en beskæring end en klipning. Da vi har den seneste teknologi til vores rådighed i forbindelse med klipning og beskæring af hæk, såsom kraftige elektriske maskiner, er det intet problem for os at yde en beskæring af hækken. Så for også at fremhæve den smukke stensætning beslutter vi os for at foretage en egentlig beskæring i væsentlige dele af hækken.

Den velklippede hæk fremhæver Vonsild Sognehus

Klipning-haek-Vonsild-Kirke-Kolding-

Til C.F. Hansens klassicistiske kirke fra 1824 høre også en af Danmarks smukkeste Sognehuse hvor Cubo har været arkitekt. Og LB Consult har forestået ingeniørarbejdet. Byggeriet er i 2020 blevet præmieret af Kolding Kommune. Nu hvor hækken er nyklippet kan besøgende og gæster til kirken og kirkegården igen nyde det smukke byggeri.

Selv i det mest attraktive synsfelt skæmmer den vildtvoksende hæk C.F. Hansens klassicistiske kirke

Klipning-haek-Vonsild-Kirke-Kolding-

Med størstedelen af sin vækstsæson bag sig strutter og stritter hækken nu til alle sider. En hækklipning er nu hårdt tiltænkt. Derfor er vi tilkaldt. Vi ønsker at yde vores bedste for kirken. Vi har alle de nyeste, mest højteknologiske maskiner til vores disposition i Dansk Haveservice. Maskinerne er højteknologiske maskiner til beskæring og klipning af hæk – batteri maskiner med kraftige motorer der sagtes håndter enhver hæk.

Staks ved klipningen af hækken forandrer synet af kirken sig

Klipning-haek-Vonsild-Kirke-Kolding-

Her kan du se hvorledes vi og vores moderne maskiner har gjort vores virkning. Hækken står nu i forhold til kirkebygningen og stensætningen. Og det er en nydelse for de til kirken tilknyttede mennesker at gør brug af omgivelserne. Hvor der nu lægges vægt på kirken og dens omgivelser frem for på den strittende hæk.

Før hækkeklipningen hænger hækken vildt ud over landskabet og skjuler den smukke kampestensmur

Klipning-haek-Vonsild-Kirke-Kolding-

Da vi mødte frem til hækklipningen, var kirkebygningen fuldkommet dækket ind i den vildtvoksende og frodige hæk. At hækken vokser så vildt, er naturligvis et tegn på naturens storhed og styrke. Men derfor er der naturligvis også så centralt med at hævne mellemrum at få klippet sine hække. Dette gælder naturligvis også for Vonsild Kirke i Kolding.

Inde fra kirkegården repræsenterer den velklippede hæk også en forskønnelse for gæster og besøgende til kirken

Klipning-haek-Vonsild-Kirke-Kolding-

Så er der styr på hækken hele vejen rundt. Vi er gået grundigt til værkes. Og naturstensætning er synlig overalt på udvendig side. Her ser vi at også indersiden af hækken er blevet klippet. Nu er det igen dejligt at færdes rundt om Kirken og dens omgivelser. Vi er stolte over vores indsats med hækklipning ved Vonsild Kirke i Kolding.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud