Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Besøgshave – Danmarks 10 smukkeste besøgshaver – Den alternative liste. Plus Udvidet liste ud fra landsdele

af | mar 23, 2015 | Haveservice, Nybyggeri

Besøgshave – Danmarks 10 smukkeste besøgshaver – Den alternative liste

At besøge haver er en af de ting jeg uddanne mig slev med. Men jeg lå mærke til de savenlige top 10 lister over danske haver sjældent indeholdt de haver jeg syndes om. Mens mange haver af høj kvalitet ikke er på listerne. Derfor har jeg lavet min egen liste ud fra hvad jeg selv har set og selv mener om det. Det er klart at min personlige smag nok skære igennem. Så håber at i også selv vil opsøge haver og fortælle andre om dem.

Der er også flere af det have som efter min opfattelse burde være på en top liste over haver i Danmark som slet ikke er på nogen lister. Da ejerene er meget diskrete om deres haver ikke ikke ønsker offentlig opmærksomhed om haverne. Jeg har personlig set nogle af disse haver ved at tage personlig kontakt. Men det er så noget man selv skal finde – og finde ud af.

 •  Kongsdal Åben Have – ( Kontaktoplysninger: Vagn Wazar Jørgensen Assens Landevej 38, (mellem Hindevad og Padesø) 5471 Søndersø Tlf. +45 5238 2202 Mail: kongsdal@dlgmail.dk )
 • Den Japanske Have – ( Haven kan kun ses i forbindelse med at man bor der ) Bed & Breakfast Bjødstrupvej 31 – Hammerum 7400 Herning
 • Enemærkets Hostahave ( Enemærkets Hostahave, Schubertsvej 2, 6950 Ringkøbing Ring til os: 27647100 E-mail: hh@enemaerkets-hostahave.dk  )
 • Spansklærerens have – (  Adresse Lindegaardsvej 2 Asperup 5466 Asperup Kontakt Mogens Nielsen 41171958  mail mn@mail-mg.dk   )
 • Troensehaven – ( Havearkitekt Helle Troelsen Grønnegade 37, Troense 5700 Svendborg Tlf. 20597317 Mail. troensehaven@gmail.com CVR.nr. 39033496 )
 • Damgaards Have, Gummerup (Gammeldags bondehave ved bondegård  –  Kontakt Adresse Klaregade 22 5620 Glamsbjerg E-mail d.n.gosvig@privat.dk Telefon +45 51230149  )
 • Tvilum Kirke (Omkring Viborg Silkeborg egnen. Klostervej 1, 8882 Fårvang, Have og natur glider ud i et – Spørgsmålet er om det er en have eller et naturområde. Smukt- og et besøg værd er det i hver fald )
 • Svostrup Kro A/S, Svostrupvej, Silkeborg (Bonde gårdhave. Meget idylisk – KONTAKT Firmainformation: Svostrup Kro A/S CVR: 30541170 ​ Kontaktinfo: ​Telefon.: +45 8687 7004 E-mail: svostrup@svostrup-kro.dk ​ ​Adresse:​ Svostrupvej 58 8600 Silkeborg​ )
 • Haven i hune. ( Haven i Hune • Postbakken 4 • 9492 Blokhus • +45 98 24 98 99 • annejust@c.dk – Man kan bo i have. Mit bedste råd er nok at vælge sit værelse med omhu. Da de ligger med meget forskeligartet tilknytning til haven.)
 • Zen haverne ( Vestsjælland, Storladen vandhave. Det er en sælsom fornemmelse at se de gigantiske fisk synke langsomt ned i søernes mørke dyb)
 • Tambours Have, Varde www.tambourshave.dk Bredmosevej 21 6800 Varde Tlf. 21 77 39 58

Interessante haver i Jylland

 • Bineballe Købmandsgård (Natur der bliver holdt som have. der er alle muligheder for at opholde sig i denne have/ Natur i længere tid. der både er cafemiljø. Samt mulighed for overnatning. Også børnevenlig med legeplads )
 • Pension Lindely, En enestående gårdsplads når en dansk bundegård viser sig fra sin smukkeste side, Lindely, Hærvejen 91, Bjerndrup  6200  Aabenraa

Interessante haver på fyn

 • Glorup Gods, Fyn (En meget sjælefuld have. Hvor man kan mærke generationerne)

Interessante haver på Sjælland

 • Zen haverne ( Vestsjælland, Storladen vandhave. Det er en sælsom fornemmelse at se de gigantiske fisk synke langsomt ned i søernes mørke dyb)

Danmarks 10 smukkeste naturområder

 • Stenhøj Stand (Naturområde ved Vejle Fjord – Skynd dig at se den. Den bliver nok ødelagt af togplanen )
 • Houstrup Strand (Naturområde i Vestjylland)
 • Vejle Ådal

Danmarks 10 smukkeste søer

 • Slåensø – ( Ligger i de store skovområder syd for Silkeborg – Det er en af Danmarks reneste søer – den er så ren, at du bogstavelig talt kan drikke af den. Og det er også en af de smukkest beliggende.)
 • Søby sø (Se også de fantastiske kulgrave i området – der er også et museum over dem)
 • Madum Sø
 • Hampen Sø (Viser sig fra sin fineste side når du stiger ud af bilen og følger stierne rundt.)
 • Hald Sø, Nær viborg (Har eg ikke selv set. Men ud fra billeder er den virkelig smuk.)

Danmarks 10 smukkeste badestrande

 • Stenhøj Strand, Østjylland (Vejle Fjord)
 • Vestre badeanlæg, Færskvandssø, Silkeborg

Danmarks 10 smukkeste landsbyer

 • Langelund (Vejle kommune)

Danmarks 10 smukkeste veje

 • Grydedalvej, 7321 Gadbjerg
 • Den Gyldne Middelvej, 7330 Brande

Jeg har kun omtalt haver jeg selv har set. Desuden omtaler jeg også enestående naturperler der findes i nærheden af besøgshaver. Samt særlige butikker og udsalg indenfor haver.

Jeg tilstræber at  gruppere haverne sådan at haver befinder sig med kort indbyrdes afstand med fordel vil kunne besøges i forlængelse af hinanden er samlet under en geografisk overskrift.

Jeg nævner ikke åbningstider. Da du eventuelt selv bør kontrollere åbningstiderne på havernes hjemmesider.

Jeg nævner hvis jeg ved ejeren med fordel kan kontaktes før et besøg.

Flere af haverne er del af store professionelle virksomheder med plantesalg, udlejning af festlokaler eller andet. Så du bør altid selv tjekke haven ud for muligheder efter du først er blevet opmærksom på haven her.

Er der helt særlige naturoplevelser i nærheden af besøgshaver vil disse også kunne være nævnt.

Med hilsner fra Karsten, Dansk Haveservice & Anlægsgartner

Egnen omkring Ringkøbing

JP Havedesign

JP Havedesign · Vennervej 9, Velling · 6940 Lem Stationsby · Tlf. +45 9734 1223 · E-mail info@jp-havedesign.dk  www.jp-havedesign.dk

JP Havedesign er startet med gerne at ville have passende rammer til udstilling af sine fine krukker, potter og kummer. Men haven har i sig selv nu udviklet sig til et besøg værd. Haven har den ro over sig der stadig kendetegner den vestjyske bondekultur.

Poul Poulsen, Indehaver, JP Havedesign, er en gedin vestjysk bondeknold i bedste forstand. Han har altid tid til en kop kaffe. Så ring helst i forvejen før et besøg. Så er der kaffe på kanden og tid til en god snak og rundvisning.

Enemærkets Hostahave

Ester & Vilhelm Knudsen, Schubertsvej 2, 6950 Ringkøbing Email: knudsen@enemaerkets-hostahave.dk Tlf. 24266252  www.enemaerkets-hostahave.dk

Det enestående at haven er så usædvanlig velhold. Der er tænkt over hver en detalje.

Må være en af danmarks absolut mest enestående besøgshaver. Der er en utrolig harmoni over haven. Er er som at befinde sig midt i et smukt postkort. Står man selv stille og kikker ud over haven ser det ud som et postkort. Andre står også hele tiden stille. Og når det begynder at bevæge sig er det som at se en af de der film hvor en person mindes ved at kikke i et postkort og billede så bliver levende. det er en eneståend oplevelse at se den have.

Jeg vil mene at haven skal ses en høj sommerdag med varme og ingen eller kun let vind. for hosta arbejder ikke som blomster i klare farver der brænder igennem. Men i sarte farver som den klare sol får i kontrast til hinanden.

Houstrup Strand

Hvis du er i området  ved ringkøbing fjord må du ikke nægte sig selv et besøg på Houstrup Strand. Der muligvis er en af europas smukkeste strande. Du har på stranden en fornemmelse af Danmarks enestående natur. Stranden kan med fordel besøges under alle vejrforhold. Der er intet som et besøg på Houstrup Strand når den vildeste storm pisker med elementerne. Der er fine parkeringsforhold for enden af Houstrup Strandvej. Og en fin sti mellem klitterne. Når stormen pisker giver en vandring af stien virkelige en fornemmelse af naturens kraft.

Jespers Planteskole

Køb planter, blomster, haveartikler …
Harrestrupvej 64, 7500 Holstebro
www.jespersplanteskole.dk/
Harrestrupvej 64, 7500 Holstebro
97 42 96 97

Det usædvanlige ved Jespers Planteskole er dens fysiske størrelse. Du skal ikke være sikker på at kunne se alt hvad du gerne vil på en dag. Der er også ansat nogle dygtige og arbejdsomme medarbejder der for manges vedkommende er en meget stor specialviden indenfor særlige områder. Så god rådgivning er der også mulighed for.

Besøgshaver i sydvestfyn

 Damgaards Have, Gummerup

Klaregade 22 Gummerup, 5620 Glamsbjerg, Danmark, Telefon: 64723266 (51230149), E-mail: d.n.gosvig@privat.dk Googls søgning på haven:  Damgaards Have, Gummerup

Den fine bondehave giver mindelser om den svundne tid da vi mennesker havde tid til at tage os af de levende væsener vi har omkring os. Den fine og heldigvis fredede gård ligger ved siden af den fine hjemstavnsgård.

De Japanske Haver

De Japanske Haver
Vøjstrupvej 43
Nørre Broby
5672 Broby

Tlf: 6363 0015

Skaberen var træt af de mange lige ved og næsten Japanske Haver her i Danmark. Og ville skabe en have der får en japaner til at tro han er i japan. Haven er meget mere end en have og holder også særlige arrangementer. Hvor det kan være en god ide at bestille plads i god tid. For de kan sagtens være udsolgte.

Det østlige Jylland i køreafstand fra Vejle

Rhododendron-Haven

Rhododendron-Haven, Viborg Hovedvej 114, DK-7160 Tørring, Tlf. 75 800 555, Email: info@rhodo.dk www.rhodobutik.dk

Har en hel skov med de smukke rhododendron. Sørg for at besøg haven når den er smukkest. Siste uge i maj kan være et bud på det smukkeste besøg. Men da de forsklige arter blomstre på forskelige tider er haven mere ned et besøg værd.

Tjek altid åbningstiderne der i nogle måneder er meget stærkt begrænsede.

Bindeballe Købmandsgård

Bindeballevej 100, 7183 Randbøl, tlf. 75 88 33 83  www.bindeballekoebmandsgaard.dk

Egentlig ikke først og fremmest en besøgshave. Men en købmandsgård med ting og sager fra en svunden tid. Der er mulighed for en kop kaffe og meget fin kage i den hyggelige indre gård. Og mulighed for overnatning i hytter. Der er også bålplads i det grønne område hvor park, have og natur slynger samen og giver tid til ro, afslapning og fordybelse. Der er altid kage i kaffestuen og kaffe på kanden. Bestem et besøg værd.

I egnen omkring Vejle er der meget at se. Hvis jeg skulle vise rind og du bare skulle se det mest interesse og den aller flotteste natur ville jeg nok ikke kunne nå at vise dig alt selv om vi bare holdt os til en køreafstand på max 15 minutter fra vejle. Så for at beskrivelserne ikke skal tage helt overhånd vil jeg nævne en række steder i punktform og så må du selv tage den derfra.

Havlykke Planteskole

havlykkeplanteskole.dk – Pærgårdsvej 9 sønderby, 7130 Juelsminde. En kendt og elsket planteskole der blandt haveentusiaster er kendt og anerkendt for sine fine planter og sin enestående gode rådgivning vedrørende haver, fisk og planter.

 • Tirsbæk Slot, Slottet og området mellem slottet og ulbækhus er bestemt en vandretur værd. Både i skovene og lands den viltre strand.
 • Stenhøj Strand, Bliver ødelagt hvis togplanen gennemtrumfes. Så skynd dig at se den før det er for sent. Du ved hvad jeg mener når du oplever stranden. Ved stenhøj strand er der nogle fantastiske naturcampingpladser hvor det er en helt enestådende oplevelse at bo.
 • Holsner Hage, Nok et af Danmarks flotteste udsigtspunkter.
 • Kvak Mølle, Smukt naturpunkt i vejle Ådal.
 • Vejle Ådal, der er den største af områdets tunneldale, byder på fantastiske naturoplevelser og kulturhistoriske højdepunkter, og kaldes da også Danmarks Naturpark. Vejle Ådal byder på mange vandre- og cykelstier. Den mest kendte er Bindeballestien, der følger den nedlagte Vandelbanes spor fra Vejle igennem Vejle Ådal til Bindeballe ved Hærvejen.

NordøstJylland

Hobro: Se DanaHouse udstilling på adressen: DanaHouse ApS, Bornholmsvej 1, DK-9500 Hobro, Tlf.: +45 9858 3211. En troværdig håndværker med forskelligartede ting i enestående luxus til haven.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud