Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Beskæring af sommerfuglebusk – Den grundlæggende artikel om beskæring af sommerfuglebuske

af | feb 1, 2020 | Beskæring, Havebede og Prydhaver, Haveservice, Skønne haveanlæg

  • Der findes mere end 150 forskelige arter sommerfugle. Nogle af disse har en merkant størere evne til at tiltrække sommerfugle.

Beskæring af sommerfuglebusk er vigtig. For det er en af de planter der er afhængig af korrekt beskæring. Nærværende artikel fortæller grundlæggende om beskæring af de smukke sommerfuglebuske.

  • Kontakt os gerne hvis du ønsker at vi fra Dansk Haveservice & Anlægsgartner beskære din sommerfuglebusk eller udføre anden haveservice eller havearbejde for dig. Vi anlægger også gerne en smuk have til dig. Du kan ringe til os på tlf. 8181 1414 eller send os en besked.

Beskæring af sommerfuglebusk er vigtig for planten

Du vil gerne passe godt på din sommerfuglebusk der er en af havens kønneste planter, og som tiltrækker de vidunderlige sommerfugle. Ved den rigtige pleje belønner busken dig ikke alene med smukke blomster og sommerfugle om sommeren. Men også med et smukt syn både efterår og vinter.

Hvornår bør sommerfuglebuske beskæres – Den nyeste forskning har igen sat gang i debatten.

Beskæring af sommerfuglebusk – hvordan gør du så?  Grundlæggende beskæres en sommerfuglebusk ved at du fjerne det syge og døde, derefter giver du busken en passende form. Visne blomsterstande kan med fordel fjernes da de stadig suger af plantes energi. Men hov! her konflikter to grundlæggende regler for beskæring jo. For sommerfuglebuske må først beskæres i det tidlige forår når den sidste frost har været der. Så pas lidt på her.

Ordentlig beskæring af sommerfuglebuske giver bedre blomstring. Efter en hård vinter kan med fordel beskæres kraftigere. Efter en mild vinter kan man være mere lempelig i sin beskæring af busken.

Sommerfuglbuske skal beskæres i foråret efter den sidste frost er ude af naturen: normalt sidst i marts – først i april. Årsagen er at busken vil reagere på beskæringen med nye skud der ved for tidlig beskæring vil foregå i frost.

Sommerfuglebuske tåler hård beskæring. Helt ned til jordoverfladen. Og ønsker man at holde busken lille kan det gøres ved at skære helt ned hvert år.

Lader man sin sommerfuglebusk få højde vil grenene blive forholdsvis lange.

Foryngelse af sommerfuglebusken kan ske ved at fjerne 1/3 af grenene hvert år i tre år.

Blomsterne ender med at visne til brune blomsterstande. Da kan de fjernes hvis du synes. Det hverken skader eller gavner busken. Nogle formoder dog at det gavner størrelsen af de tilbageblevne sideliggende blomster at de visne blomsterstande fjernes. Det skyldes troen på at de visne blomster – ikke kun hos sommerfuglebusken men hos mange blomstrende planter – stadig trækker på plantens energi.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Havebede & Prydhaver fra

Dansk Haveservice & Anlægsgartner

Flotte-havebed

Bestil Havebede & Prydhaver hos Dansk Haveservice & Anlægsgartner

Skønne Haveanlæg & Havedesign fra 

Dansk Haveservice & Anlægsgartner

Bestil Skønne Haveanlæg & Havedesign  Dansk Haveservice & Anlægsgartner

Professionel beskæring og forårsklargøring af din have

Ønsker du at få udført professionel forårsklargøring af din have ? Kontakt os med det samme for et godt tilbud.

Se eksempler på vores istandsættelser og forårsklargøringer af haver

Eksempel på Haveservice

Klipning af hæk

Salgs klargøring af have

Beskæring af æbletræer

Bestil os til Forårsklargøring af din have

Mød nogle af vores kunder til haveservice, beskæring og forårsklargøring af haven

Lone er glad for vores haveservice

Nikolaj roser vores haveservice

Anbefaling fra kunde til hækklipning

Ualmindeligt godt tilfreds

Artiklen fortsætter

Sådan får du sommerfuglebuske

Sommerfuglebuske kan plantes åre rundt – undtagen i de koldeste vintermåneder. Du kan nemt lave skud af dine sommerfuglebuske.

Sommerfuglebusken foretrækker god løs jord med lys og luft omkring sig. Du vil tiltrække flest sommerfugle ved at plante busken fritstådende i haven. F.eks. frit ude i græsplænen.

Sommerfuglebuske er forholdsvis hårdføre. Og behøver normalt ikke dække for vinteren. Fryser den ned vil den bare skyde igen fra roden. Planter i krukker skal dog vinterdækkes. Du kan gøde planten let i foråret.

Shop gerne grundigt rundt før du vælger din sommerfuglebusk. For der er masser af arter der alle variere i farve, størrelse, hårdførhed og med hensyn til at kunne tiltrække sommerfugle.

Buddleja davidii

Er en meget nektarholdig art af sommerfuglebuske. Der derfor også er en af de bedste til at tiltrække sommerfugle. Den er livskraftig og meget hårdfør. Og kan blive over 5 meter høj.

Buddleia Black Knight mørklilla Sommerfuglebusk er kendt for sine meget velduftende blomster og stor tiltrækning af sommerfugle. Her ses planten i have vi har anlagt i østjylland.

Eksempel på beskæring af sommerfuglebusk

Denne sommerfuglebusk er beskåret i det meget tidlige forår.

Denne sommerfuglebusk er beskåret i det meget tidlige forår. Der er anvendt noget tid på busken. der oprindelig var noget forsømt. Nu har busken hen over sommeren kunnet koncentrere sig om sine væsentligste skønne træk. Og kvittere her i det sene efterår med sin smukke og næsten musikalske statur. Den bliver flot når der kommer frost på.

Formering af sommerfuglebuske

  • Der bliver sjælden noget godt ud af frø fra sommerfuglebuske. Men du man med succes formere sommerfuglebuske ved hjælp af stiklinger.

Beskæring af sommerfuglebuske i februar ? 1 – 2 – 3 – Bliver der blomst ?

Sommerfuglebuske beskæring, pasning og pleje

Hvornår bør sommerfuglebuske beskæres – Den nyeste forskning har igen sat gang i debatten.

Beskæring af sommerfuglebusk i februar

Vi forsøger her at beskære tre prægtige sommerfuglebuske i februar for at finde ud af om de så for blomster. Nogle argumenterer for at det er bedst i sensommeren. Når immunsystem er oppe at køre og kan forsvare planten. Andre at det er bedst i det tidlige forår. Når skud til blomster ikke længere kan tage skade af frost. Men i denne have er de smukke afblomstrede planter enormt dekorative og blænder samtidig af for indkik mellem naboerne. Så der er altid mange praktiske hensyn i enhver have – ud over de rent plantefaglige. Senere vender vi tilbage med en ny video og viser hvordan tingene er gået med hensyn til vækst og blomstring.

Kommende video!

Her vender vi tilbage med videoen om hvordan det er gået ? Kommer der blomster efter at sommerfuglebusken er beskåret i februar ? Og hvordan er væksten blevet ?

Beskæringen er foretaget i februar i vinteren 2019 / 2020. Som har været ekstrem mild. Og kan derfor med hensyn til frost siges egentlig at være mest at sammenligne med en forårsbeskæring.

Beskæring af sommerfuglebuske i november ? 1 – 2 – 3 – Bliver der blomst ?

Beskæring af sommerfuglebusk i november

Her har vi beskåret denne smukke sommerfuglebusk i november. Da haveejeren gerne vil kunne kikke ud af sine vinduer i løbet af vinteren. Det er i de hele taget en prydelig busk der er meget smuk i både beskåret og ubeskåret tilstand. Vi glæder os nu til at se hvorledes blomstringen vil udvikle sig i den kommende sommer.

Glæd dig.

 

På denne plads kommer til sommer opfølgningsvideoen på dette spændende forsøg med beskæring af sommerfuglebusk i november.

Det skal siges at beskæringen af denne busk er foretaget i vinteren 2019 / 2020 der må betegnes som værende en ekstrem mild vinter. Hvor det næsten har været forårsagtigt vejr størstedelen af vinteren. Men med beskæring i november har denne sommerfuglebusk alligevel oplevet en lille smule frost efter beskæringen.

Dansk Haveservice & Anlægsgartner beskærer gerne din sommerfuglebusk

Dansk Haveservice & Anlægsgartner beskære gerne dine planer i haven. Vi arbejder mest i byerne Vejle, Kolding, Middelfart, Fredericia og Horsens. vi giver tilbud i hele Danmark. Kontakt os gerne for en uforpligtende snak om mulighederne i din have.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud