Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Beskæring af hæk – Den grundlæggende artikel om beskæring af din hæk

af | jan 30, 2020 | Ikke kategoriseret

Nede i artiklen finder du ud af hvorfor pensionisterne er så glade

Derfor bør din hæk beskæres

Beskæring af hæk er en af havens lidt større beslutninger. Og der er flere gode grunde til at holde sin hæk ordentlig beskåret som først og fremmest har noget at gøre med hækkes sundhed, lysindfaldet i haven, udsynet fra huset og haven. Samt hækkens sundhed og styrke. Desuden betyder det meget for hækkens æstetiske fremtræden og udsende at den er velplejet og har rette størrelse og form. Her er beskæringen helt grundlæggende for hækkens muligheder for at fremstå sund og stærk.

Hvornår kan din hæk beskæres ?

 

I de seneste år har der været meget videnskabelig forskning vedrørende planter og beskæring. Denne forskning har i nogen grad vendt op ned på mange af de gamle huskeråd om hvad der er bedst for planterne. Herved er det blevet sat store spørgsmålstegn ved hvornår planterne beskæres.

Grundlæggende har sommerbeskæring fået et noget bedre ry end tidligere -Eller er ligefrem at foretrække. Da planterne kan begynde at hele op med det samme.

Men alt andet lige viser forskningen et du grundlæggende er meget mere frit stillet med hvornår du beskærer din hæk og andre planter.

 

De gamle huskeråd – Så kan det stadig ikke gå helt galt

Her er en liste sammensat ud fra de gamle huskeråd. Ud fra det går du ikke helt galt i byen med valg af tidspunkt for beskæring. De seneste åres forsking har dog bløde noget op på hvornår hække og andre planter beskæres:

 • Bøgehæk: februar og marts.
 • Ligusterhæk: januar og februar.
 • Buksbomhæk: maj og august.
 • Takshæk: april og maj.
 • Lærkehæk: december og februar.
 • Dværgmispel ( Cotoneaster ): Februar og marts
 • Thujahæk: juli.
 • Tjørnehæk: januar og februar.

Vi ser at de fleste planter beskæres i de sene vintermånneder. Det vil betyde at al kraften i rødderne kommer ny væksten til gode. Frem for at slippe op i planten og derfra blive klippet væk og gå til spilde.

Under alle omstændigheder er beskæring en meget hård oplevelse for planterne. Som du sagtens kan forsøge at modvirke med moderne midler som f.eks. vanding af planterne. Så de for ekstra kraft ind i sig.

Man kan jo også sige, at beskære du om vinteren så geenere du ikke ynglende fugle i haven.

 

Årsager til beskæring af hæk

Du kan have mange gode grunde til at beskære din hæk. Her er nogle af dem:

 • Hækken kan blive for høj og bred og vælte eller blive skæv.
 • Ønske om at forskønne og forynge en ussel hæk.

 • Krav om tilgængelighed for veje og stier.

 • Styrke trafiksikkerheden ved at forbedre udsynet.

 • Ønsket om mere lys i haven.

 • Hækken er blevet for bred.

 • Hækken er blevet for høj.

 • Ønsket om bedre udsyn eller indkik.

 • Beskæringen af hækken erstatter forhåbentlig den kostbare omplantning af hækken.

 • Du ønsker at give hækken en ny form.
 • Du ønsker at hækken bliver tæt forneden.

Du er altd velkommen til at kontakte os på tlf. 8181 1414 og få en god snak om beskæringen af din hæk.

 

Øvelse: Hvad er baggrunden for ønsket om beskæring af denne flotte bøgehæk ?

Prøv ud fra billedet at tage en stille og rolig snak om hvad i tror der kan være årsag til ønsket om beskæring af denne fine bøgehæk.

Dine fordele ved professionel beskæring af din hæk

 

Er hækken blevet for bred eller for høj, så skal den beskæres! Hvert år foretager vi mange professionelle beskæringer af alle typer hæk. Der er flere godt grunde til at folk ønsker sig at hækken beskæres af et professionelt havefirma. Først og fremmest er beskæring af en hæk en kæmpeopgave som ofte overrasker folk. Derfor har vi også kunder der selv er begyndt på beskæring af hæk. Men så giver op midt i processen og ringer til os. De fleste mennesker vælger dog med det samme: når beslutningen om beskæring er taget, at ringe til os om at få udført arbejdet.

Det er en fornuftig beslutning at ringe til en professionel i forbindelse med beskæring af hæk. Arbejdet er i sig selv meget tungt eller muligvis endda helt umuligt med almindelige havemaskiner. Vi har de nødvendige og tilstrækkelige professionelle værktøjer til beskæring af enhver hæk. Også avancerede hække. Og kapacitet til at følge opgaven helt til dørs med oprydning og bortskaffelse. Og vi kan naturligvis også hjælpe dig med eventuelle tillægsopgaver.

Hækken står flot og korrekt i landskabet. Det ser godt ud i haven at hækken er i orden.

På billedet ses en ligusterhæk i Hover bag Uhrhøj i Vejle der står skarpt og tjener både en æstetisk og funktionel opgave i haven. Denne hæk passer godt til sit formål. vi har lige klippet hækken da vi alligevel var i haven for at beskære andre af havens hække. I modsat side af haven er den parallelle hæk blevet udsat for hård beskæring for med tiden at blive lige så skarp og smuk.

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Billeder: Nyd nogle af de smukke hække vi har klippet

Billeder: Se nogle af de hække vi har beskåret

Film: Sådan foregår vores beskæring af hække

 • Bestil os til professionel beskæring af din hæk på tlf. 8181 1414

Film: Udtalelser fra vores kunder til beskæring af hæk og hækklipning

Bestil os til professionel beskæring af din hæk og have på tlf. 8181 1414

Mød en af vores mange tilfredse kunder til beskæring af hæk:

Vi er fuldt tilfreds

Anbefaling fra kunde til beskæring af bøgehæk “Vi er meget tilfredse med det. Hækken var blevet for stor. Næsten to meter høj og en meter bred. Det er virkelig blevet et dejligt resultat det her – vi er fuldt tilfreds, og vi glæder os til at den begynder at komme lidt igen.”

Havebede & Prydhaver fra Dansk Haveservice & Anlægsgartner

Bestil Havebede & Prydhaver hos Dansk Haveservice & Anlægsgartner

Skønne Haveanlæg & Havedesign fra Dansk Haveservice & Anlægsgartner

Bestil Skønne Haveanlæg & Havedesign  hos Dansk Haveservice & Anlægsgartner

På billederne kan du finde nogen af vore øvrige produkter – Klik på billederne og find ud af mere:

 

Skønne Haveanlæg & Havedesign

Skønne Haveanlæg & Havedesign

Hækklipning

Anlægning af græsplæner

Beskæring

Haveservice

Anlægsgartner

Træfældning

Stubfræsning

Beskæring forskønner din hæk og din have

Der er rigtig mange godt grunde til at få din hæk beskåret. Først og fremmest forskønner det dit hjem og din have. Det har også mange gode sundhedsvirkninger for din hæk og din øvrige have. Og i og for sig også for sig selv. Det slipper mere lys ind i haven. Hvilket er sundt for både mennesker og planter. Det er også sundt for hækken selv at få en frisk og ny start.

Lysindfaldet i haven

Hård beskæring af bøgehækken giver lys g luft ind i huset og haven.

På billedet ser vi et eksempel på hvorledes kraftig beskæring af en bøgehæk i Andkær mellem vejle og Fredericia fuldkommen har forandret lysindfaldet i haven. Der er kommet meget mere lys ind i haven og huset.

Forandringen i lyset i haven og hjemmet i forbindelse med at der er udført beskæring af hækken er noget der til stadighed overrasker de mennesker der oplever forandringerne i lyset. Du vil opleve en stor forskel af lysets virkning. Selv i store haver med hække der står fjert fra huset har hækkens størrelse stor betydning for lyset i haven og hjemmet. Og det er altid en positiv overraskelse at komme ind i sit eget hjem og opleve hvordan hjemmet er lysnet og virker lyst og indbydende.

Udsynet fra eget hjem

Efter den hårde nedskæring af den høje bøgehæk kan beborene i huset igen nyde det smukke omgivende landskab.

Her på billedet har hjemmet fået frit udsyn til det smukke natursceneri i Andkær. Før afskar flere lag høje hække det frie udsyn.

Naturligvis er det dejligt at kunne se hvad man vil fra sine egne vinduer. Mange høje hække står i vejen for en skøn udsigt. Især hvor der er omgivende skønne områder og udsigter er det derfor en fordel at få sin hæk skåret ned i højde. Her får du ud over de øvrige fordele ved beskæring af hækken også i særlig grad styrket den skønne udsigt.

Hækkens sundhed og styrke

Beskæring af hækken kan være helt afgørende for hækkens forsatte sundhed og styrke. Det er helt normalt at vi bliver kontaktet om beskæring af en hæk i forbindelse med at kunden har gjort sig bekymringer om hækkens sundhedstilstand. Og det er forståeligt. Mange typer hæk kan sagtens ødelægge sig selv under sin egen størrelse og vægt. Men kan derfor også sagtens reddes ved rette beskæring.

Hvornår kan en hæk beskæres ?

Altid. En hæk kan altid beskæres. Naturligvis er der visse undtagelser. Der kan være særlige hækarter har særlige fordringer. Der kan også være særlige vejrmæssig forhold der har indflydelse på hvorledes en hæk vil reagere på en beskæring.

Blomstringen er et af de parametre der skal tænkes ind i forbindelse med beskæring af hæk. Mange mennesker foretrækker at at nyde de smukke blomster ved en blomstrende hæk. Beskæres der om sommeren kan der argumenteres for at planterne er i ful vigør og har fuld gang i sin vækst og immunsystem. Og derfor kan komme til at genopbygge sig med det samme. Men der i den faglige debat argumenteres for at vinterbeskæring får flere hvilende knopper til at sætte skud.

Mange stedsegrønne hække beskæres bedst i sommerperioden (taks, buksbom, kristtorn, thuja, laurbær, liguster, mahonie, stedsegrøn benved, ædelgran, cotoneaster m.fl.), tåler hård beskæring der foregår i marts – juni. Mens andre stedsegrønne som (enebær, cypres, gyvel hvidgran, rødgran m.fl.) ikke tåler hård beskæring.

Hvor kraftigt kan en hæk beskæres ?

Her ses en vellykket topkapning af en ligusterhæk.

Her er en en vellykket resultat efter beskæring af en ligusterhæk. Hækken står fint med det samme. Trods der netop er foretaget hård beskæring. Men du skal være indstillet på at hækken ikke altid er lige så køn med det samme, Der kan sagtens gå et par år før hækken kommer sig efter en beskæring.

 

Der er meget forskel på hvorledes en hæk kan beskæres. Alt efter art. Jo stærkere og sudere planterne i forvejen er. Jo mere vil du også kunne holde til. Hække som bøg, avnbøg, taks, liguster og tjørn tåler ret hård beskæring. Mens liguster også tåler ret hård beskæring i højden.  Mens eksempelvis en hæk af tuja, buksbom eller bjergfyr tåler som udgangspunkt ikke hård beskæring – og har best af løbende studsning. Der kan også argumenteres for at der tages en side af gangen. Samt at hækken beskæres omkring 30 til 30 cm under den ønskede sluthøjde.

Hvad er virkningen ved beskæring af hækken

Denne æblehæk er blevet skåret hårdt ned. Det sikre udsyn samt lys og luft i haven.

Du skal som kunde være klar over at hækken som hovedregel ikke er køn at se på efter afsluttet beskæring. Den er ruflet, strittet og stubbet at kikke på. Og i det hele taget ikke nogen skønhed. Dette opvejes dog langt af de fordele der på sigt er ved en gang for alle at få sin hæk beskåret ordentligt.

Bortskaffelse efter beskæring

Bortskaffelse efter beskæring af en hæk er en noget mere omfattende opgave. Bl.a. kan det afskårne ikke så nemt pakkes som du er vant fra almindelig hækafklip. Og der er som reglen store mængder. På den anden side kan du spare en del ved selv at rydde op og bortskaffe. Helt overvejende så vælger folk at købe oprydning og bortskaffelse i forbindelse med beskæring af hæk. Og det må siges at være et fornuftigt valg set i lyset af hvor stor opgaven med oprydning og bortskaffelse normalt er i forbindelse med beskæring af hæk.

Billeder af hækaffald efter beskæring af hæk:

Ud fra billederne kan du nok fornemme hvor store mængder bortskaffelse der bliver tale om i forbindelse med beskæring af hæk.

Vi tager altid ud og se på opgaven

 

Pensionisterne fra Andkær er glade da de netop har modtaget et godt tilbud fra Dansk Haveservice & Anlægsgartner om beskæring af deres kraftige og alt for høje bøgehæk.

Pensionisterne fra Andkær er glade da de netop har modtaget et godt tilbud fra Dansk Haveservice & Anlægsgartner om beskæring af deres kraftige og alt for høje bøgehæk.

 

For at give dig et kvalificeret bud på opgaven er det altid nødvendig at vi kommer ud og kikker på opgaven. Naturligvis er det godt hvis du i den indledende besked eller telefoniske henvendelse kan fortælle os så meget om hækken som muligt. Gerne hækkes art, opgavens karakter og hækkes alder. Og om der er nogle usædvanlige træk ved hækken. Så har vi allerede lidt at tænke over. men vi skal altid ud og se på hækken før vi kan sige noget konkret om pris og opgaven afvikling. Så kontakt os endelig med en besked eller et telefonopkald. Så tager vi ud og får en god snak med dig om opgaven.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud