Hvad er en indkørsel ? Indkørslen er hjemmets visuelle visitkort overfor lokalområde og gæster. Derfor indkørslen af afgørende betydning. Indkørslen skal på samme tid se flot ud og være funktionel.
I det følgende fortæller vi hvordan du får en god og funktionel indkørsel. Der også tager sig godt ud overfor nærområdet, gæster og forretningsforbindelser.
Valg af belægning til indkørsel
Den del af arbejdet der nok umiddelbart interesserer dig mest som forbruger er nok valget af belægning. Der også får rigtig stor betydning for indkørslens endelige udtryk.
Der er mange forskellige muligheder. Også muligheder du ikke lige har overvejet i første omgang.
Langt de fleste i dagens danmark vælger en betonflise i indkørslen. Den er rimelig i prisen og tager sig som nyanlagt rigtig godt ud. Men der er masser af andre muligheder.
Lad os se på i hvert fald nogle få af de forskelige muligheder for belægning til din indkørsel:
Asfalt
Asfalt: Du tænker nok på asfalt som en forholdsvis kedelig gråsort masse der ligger foran din forrude når du er ude at køre i din bil. Man faktisk har asfalt masser af rigtig gode muligheder for at være spændende i hverdagen. I de mest eksklusive mix er asfalt faktisk en ret smuk belægning.
Asfalt kan fås i alle regnbuens farver. Og der kan males og trykkes på asfalten. Så faktisk lægger asfalten foruden at være funktionel også i høj grad op til kreativiteten. Og så har asfalten den interessante egenskab at det er på de helt små opgaver at den slår fliserne på prisen.
Beton
Betonfliser: Kan anskaffes fra mange forskellige leverandører i forskelligartede kvaliteter. En seriøs håndværker vil nok gerne betakke sig at arbejde med fliser der kommer fra andre end en producent i den gode ende af skalaen. De dårligste producenter levere nok mest til private selvbyggere der tror at kvaliteten er lige god. Men at de bare har været heldige med prisen.
En seriøs håndværker vil normalt kun byde sig selv at arbejde med en flise eller sten fra en discountproducent på direkte forlangende af kunden. Og når det sker er det ikke altid at håndværkerens faglige dygtighed kan opveje sådanne stens manglende kvalitet.
Der kan dog også være andre grunde til at vælge en bestemt producent. At den foretrukne producent først kan lever med flere måneders varsel. Eller at en betemt størelse sten eller et bestemt mønstre eller overflade kun findes ved en af producenterne.
Kalkudfældning ved betonfliser: I alt arbejde udført i beton kan der forekomme kalkudfældninger. Også i betonfliser. Det er der ikke nogen der kan holde for og det er ikke forbundet med nogen garanti fra producenten eller fra den udøvende håndværker. En sjælden gang sker det bare. Og selv de største betonvirksomheder med de fremmeste eksperter kan ikke forklare hvorfor. Og kan derfor heller ikke forebygge problemet. Der oftest forsvinder af sig selv efter nogen tid.
Natursten
Natursten: En meget eksklusiv løsning og også meget flot og indbydende. Næsten alle gængse og moderne mål på sten kan også fås som tilskårede natursten. Der findes et utal af importører og leverandører. Og beslutter du dig for at vælge en natursten i din indkørsel kan det godt betale sig for dig at bruge noget tid på at finde den helt rigtige sten.
Natursten har en væsentlig fordel frem for beton: de bliver smukkere med årene. Og så kan de være mere behagelige at gå på.
Med valg af natursten er du i stand til at skabe helt særlige og stemningsfulde udtryk alene via din indkørsel. Din indkørsel kan blive en sansefuld del af havens helhed – og et eksklusivt visitkort.
Ukurante sten
Ukurante sten: Med ukurante sten mener jeg jeg i bred forstand sten der ikke er flade og hulfri og i øvrigt på enhver måde er nemme at have med at gøre.
Det kan være Piksten, Brosten, Chaussesten mv. De har nemlig en ting til fælles som man ikke som mand tænker så meget over. Men damerne tænker hele tiden på det. For de kan nemlig være en hel del vanskelige at gå på med høje hæle. Så til den slags sten tæller derfor også fliser til armeret græs.
Derfor kan man jo sagtens vælge sådanne sten alligevel eller lade en delmængde af indkørslen udgøres af sådanne sten. Og så lade selve det punkt hvor man parkere bilen og stiger ud være af flade sten der er lette at færdes på i alle slags fodtøj.
Skærver
Skærver: Er uden sammenligning den mest prisvenlige af mulighederne. Der er grundlæggende ikke nogen problemer med at vælge skærver. Tværtimod har fler kommuner regler der forsøge at modvirke for omfattende vandfast belægning på private husstande. Skærverne er nemme at vedligeholde. Man kan jævne skærverne fint med en almindelig rive. Og så er indkørslen som ny igen.
Ved valg af skærver kommer du heller ikke i konflikt med eventuelle kommunale regler der er skabt for begrænse vandfast belægningen på private grunde.
Det at vælge skærver kan sagtens komme til at se virkelig flot ud når det gribes korrekt an. Og lægges der en dug under bliver du heller ikke udpræget angrebet af ukrudt.
Synker skærverne får man fat på nogle nye at lægge på. Så nemt er det.
Oplysning: Det kan føles knap så nemt at foretage snerydning i en en overflade med skærver.
Slotsgrus
Slotsgrus: Er et interessant alternativ. Det er nemt at anlægge. 15 cm. med efterfølgende afretning – sådan. Slotsgrus er udviklet af staten til vedligehold i de kongelige haver og andre fornemme offentlige og statslige ejendomme og haver. Skal man tro de statslige videnskabsfolk selv er slotsgrus et uforligneligt materiale med nærmest magiske egenskaber. Det nemmeste er at du selv henter inspiration i en google billedsøgning. Flot ser det i hvert fald ud.
Slotsgrus er let at vedligeholde og nemt at holde fri for ukrudt. Og du kan efter ønske lægge skærver på slotsgrusen. Hvilket man næsten efter billederne at dømme ville mene var synd. Men det er i hvert fald en mulighed. Der findes en officiel opskrift på fremstilling af slotsgrus.
Du må meget gerne henvende dig med eventuelle erfaringer vedrørende anvendelse af slotsgrus. Da jeg er meget nysgerrig efter materialet.
Grus og andre småsten
Grus og andre småsten: Ud over skærver og Slotsgrus findes der et utal af småsten der kan anvendes i indkørsler og mindre private veje. Den nemmeste måde at finde frem til hvad du kan lide er at foretage nogle google billedsøgning. Der er også andre ting end de rent visuelle. Fortæl din håndværker hvad du grundlæggende ønsker. Så skal han nok fortælle dig om det grundlæggende dur til dine behov.
Dansk Haveservice & Anlægsgartner kan arbejde med enhver form for belægning du måtte vælge til din indkørsel.
Det at gå på sin indkørsel
Indkørslen er ikke kun til biler. Indkørslen er også til at gå i. Det skal indtænkes i indkørslens design. Damer i højhælede sko vil hurtigt brokke sig over forkert belægning. Har du en forretning eller butik er forkert belægning noget du kan miste kunder på. Kort sagt er det nok et spørgsmål der har større umiddelbar interesse for kvinder end for mænd. Men det skal bestemt tages alvorligt.
Men derfor der jo et så meget desto viktiger for mænd at være med til at sætte sig ind i disse hensyn. Og alle mænd vil jo gerne være hensynsfulde overfor deres dame. Så få nu også hensynet ind i overvejelserne vedrørende ny indkørsel.
Indkørslens hældning
Du skal nøje overveje din indkørslens hældning. Det er ikke særligt smart at have en indkørsel der er for stejl i det punkt man stiger ud af bilen. Her hjælper flade og medgørlige fliser ikke. For problemet er at om vinteren vil du måske miste fodfæstet og ryge rundt på en for stejl flade.
Det har heldigvis ikke nogen praktisk overveje i de fleste almindelige hjem. Men nogle steder har det. Og man skal bare have det med i tankerne vedrørende den nye indkørsel.
Mønstre i indkørslen
Indkørslens mønstre er en af de ting du kan forbruger har stor indflydelse på. Der findes et utal af mønstre. Selv ved arbejde med ens sten. Men kombinere du forskeligartede sten kommer der yderliger masser af nye muligheder for mønstre.
En af de nemmeste og bedste ting du kan gøre at at google mønstre og designs på indkørslen og belægning og så gemme billeder og navne af de mønstre du godt kan lide. Og vise dem til din håndværker.
Det er vigtigt at du gemmer på hvor du fandt mønsteret, mønstrets navn og dato for hvornår du fandt det. For der kan nemt være opskrifter knyttet til mønstret og vejledninger og kort – der sikre at fliserne ligger korrekt. Så det vil håndværkeren have interesse i. Nogle leverandører lever også fliser og sten stablet i den rækkefølge der anvendes i det valgte mønstre.
Nogle af de mest almindelige mønstre er:
- Vinkelforbandt
- Blokforbandt
- Løberforbandt
- OPUS-mønster
- Chelsea læggemønstret
Husk: Du kan også selv designe dit eget mønster.
Der er heller intet i vejen for at kombinere de forskellige materialer. F.eks. natursten og beton fliser. Eller skærver og betonfliser. Ved håndværkeren hvad han har med at gøre kan resultatet af sådanne mix blive meget luxuriøst og fascinerende at se på.
Opbygningen af indkørslen
Der er uendelige muligheder for at opnå en indkørsel i den højde og drøjde der ønskes. Passer terrænet ikke kan der bygges op med støttemure. Det er overhovedet ikke noget problem for den rette håndværker.
Støttemure kan både holde terrænet ved siden af indkørslen. Men kan også anvendes til at løfte indkørslen eller parkeringen op i den højde du ønsker. Du kan her kun koncentrere dig om hvad der vil være det mest bekvemme og lette for dig.
I rigtig mange tilfælde vil indkørslens beskaffenhed og beliggenhed dog give sig selv og så vil den kvalificerede håndværker klare resten når først du har valgt belægningen.
Udgangspunktet for anlæggelsen af indkørsel
I langt de fleste tilfælde er anlæggelsen af ny indkørsel en stille og rolig begivenhed der nemt foregår efter alle fornuftige håndværksmæssige retningslinjer. Udgangspunktet er at arbejdet skal foregå i respekt for de lokale betingelser mht. jordbundsforhold mv. Den kvalificerede håndværker kan fortælle dig hvordan det skal ske og hvordan arbejdet skal gribes an.
Uanset hvilken belægning du vælger skal forarbejdet tages lige alvorligt. Og er i nogen grad den samme. Under skærver skal der gøres den samme seriøse forarbejdning og opbygning af bunden som under fliser. Så på den måde er der egentlig ikke noget forgjort i at vælge skærver. Hvis bunden er bygget ordentlig op kan den også anvendes hvis du senere vil skifte til fliser.
Den foreliggende undergrund betyder rigtig meget for en indkørsel
Det er meget vigtigt at bunden for en indkørsel er bygget ordentlig og professionelt op. Indkørslens endelige kvalitet afhænger nemlig af kvaliteten der er lagt i den bund der etableres for indkørslen.
Og der er ingen garanti for at det er et lille arbejde eller et standartarbejde du står overfor. Bor du f.eks. i et meget leret område kan det blive nødvendigt at bygge forskellige hjælpemidler ind i indkørslen for at holde den på plads. F.eks. rivenet, geonet eller fiberdug. Man kan for så vidt bruge alle de hjælpemidler i kombination. Men det hele lægger jo på prisen.
Du kan også anfordre særligt fin stabilgrus eller søgrus fra udsøgte grusgrave. Hvorved transporten fra de særlige grusgrave også lægger til i prisen. Men det er bestemt en mulighed at anvende sådanne særligt udsøgte råstoffer i forbindelse med opbygningen af din indkørsel.
Enhver seriøs håndværker vil dog altid vælge materialer og råstoffer i tilstrækkelig kvalitet til din indkørsel. Og hvis det bliver nødvendigt med ekstraordinære materialer til opbygningen af din indkørsel så skal han nok forklare dig hvorfor og hvordan.
Indkørslens fysiske opbygning:
Her er en liste over ting der kan eller vil indgå i indkørslens fysiske opbygning. Og du kan samtidig med fordel bruge listen som udgangspunkt for samtalen med din håndværker.
- Belægning: ( Betonfliser / Natursten / Skærver ) efter dit valg.
- Mønster
- Acodræn: (Du og din håndværker klarlægger behovet)
- Installationer: (f.eks. lys i fliserne, varme i indkørslen, friplads til bede og grønne områder)
- Kantsikring af indkørslen
- Afretningslag: ( Som hovedregel sand )
- Bærelag: ( Stabilgrus )
- Bundsikringslag: ( Vasket sand )
- Bundsikringsdræn: (Behovet klarlægges af håndværkeren)
- Bundsikring: ( Behovet klarlægges af håndværkeren. Og er langt fra altid nødvendige: Geonet, Rivenet, Fiberdug, Diverse former for genknus eller knust asfalt)
- Underbund: ( Den natur der findes på din grund og som er afgørende og bestemmende for din indkørsels bunds professionelle opbygning )
- Grundvandsdræn: (Behovet klarlægges af håndværkeren)
Der kan være omstændige meninger om anlæggelsen af en indkørsel og valg og anvendelsen af råstoffer. Nogle håndværkere mener f.eks. at afretningslaget med stor fordel kan udgøres af stabilgrus. Et standpunkt som andre håndværkere vil være stærkt imod.
Sideliggende opgaver til indkørslen (Som du også med fordel kan tage op med din håndværker):
- Kantsikring af indkørslen
- Særlige Hensyn til indkørslens nærmeste omgivelser ( hække, bede, grønne områder, veje og naboer )
- Nødvendige støttemure ?
- Terrænregulering ?
- Muligheden for synergi ved opbygning at udføre andre opgaver samtidig med anlæggelsen af indkørslen ( Snak med din håndværker om mulighederne herfor )
- Særligt for nyanlæg: Overvej fliser rundt om huset. Tag også terrassen op med håndværkeren (Ved træterrasser kan du med fordel overveje en køreflise rundt om tarassen).
Den enkelt håndværker kan efter sin erfaring variere arbejdet med de forskellige råstoffer og materialer. Eller kan kan styrke indkørslen med særlige udvalgte råstoffer eller tekniske hjælpemidler som: rivenet, geonet, fiberdug eller forskellige former for dræn.
Den samlede kvalitet skabes af håndværkerens dygtighed
Samlet set er det derfor i høj grad op til den håndværksmæssige færdighed hos den enkelte håndværker at skabe den samlede kvalitet og holdbarhed af indkørslen.
Variationer i anvendelsen af de forskellige råstoffer du læser om i forskellige artikler beror ikke nødvendigvis alene på ønskerne om kvaliteten i det endelige produkt. Men bygger snarere af ønske om: mest muligt for pengene. Stabilgrus kan f.eks. sagtens afløse vasket sand som bundsikringslag. Så skal du forholde dig til et råstof mindre.
Prisen på råstoffer kan variere stærkt fra landsdel til landsdel. Afhængigt af de forskelligartede råstoffers udbredelse i landskabet og den lokale undergrund. Den kvalificerede håndværker ved hvad der er bedst for dig der hvor du bor.
Der er varierende måder at gøre tingene på
Bygning af indkørsler er også en faglig debat: Lad os f.eks. tage fiberdug direkte under belægningsstenen. Mange håndværkere vil nok betakke sig herfor. Mens andre synes godt om ideen. Producenterne af fiberdug mener naturligvis at det er en rigtig god ide. Tja… Nogle gange er du bare nødt til at stole på din håndværker. Men et fagligt teknisk baseret svar kunne være at afretningslaget er med til at fylde fugerne nedefra: og at enhver brug af dug direkte under belægningsstenene derfor må frarådes.
Oplysning: Kvaliteten i afretningen af de forskellige lag er en af de meget vigtige parametre for indkørslens endelige kvalitet og holdbarhed. Det er så vigtigt et parametre det er et af de punkter hvor den dygtige håndværker skiller sig ud.
Afretningen af stabilgruset er en af de ting der skal ske i høj kvalitet. Fordi kvaliteten i den afretning der sker af stabilgruset med tiden vil sætte et aftryk i den måde belægningen sætter sig på. Det er et af de punkter der adskiller kvalitetshåndværken fra discounthåndværkeren.
Hvert lag skal for sig have rette fald. Der er ens med faldet i de øvrige lag helt frem til belægningen. Det er den proces der skiller bukkene fra fårene inden for belægningsarbejde.
Oplysning: En indkørsel der kort efter efter færdiggørelse synker sammen kan nemt komme til at koste lige så meget at lægge om som prisen på en nyanlægning af en indkørsel. Derfor er dygtigheden af din håndværker helt afgørende.
Hvad skal du i øvrigt fortælle din håndværker ?
Alle lokale hensyn du overhovedet kan forestille dig have interesse vil være en hjælp når den kvalificerede og fagligt funderede håndværker træffer sine beslutninger.
Står der en stor vandpyt et bestemt sted uden at forsvinde ? Kommunale klausuler på belægning ? Må der også parkeres på vejen ? (Hvis ikke får du jo nok brug for en større personlig indkørsel). Alt hvad du overhovedet kan forestille dig kan have nogen interesse vil den kvalifiserede håndværker kunne tage med i sine beslutninger.
Dræn og afvanding
Det kan være nødvendigt at bygge forskellige dræn. Der kan lægges et grundvandsdræn i forbindelse med arbejdet. Der kan også placeres dræn i bundsikringslaget ( Bundsikringsdræn ). Den kvalificerede håndværker fortæller dig hvilke dræn der er brug for og hvorledes de skal placeres.
Indfældet i selve belægningen lejres under alle normale omstændigheder et acodræn eller riste der bortleder vandet ud i det almindelige kloaksystem. Er disse dræn placeret korrekt og er faldende i indkørslens belægning rigtige vil dette i sig selv være en stor hjælp til at indkørslen holder mange år. For nedsivende vand er en af de faktorer der belaster indkørslens fundament. Så når vandet ledes forsvarligt væk undgås denne belastning i betydeligt omfang.
De fald en afvanding kræver påvirker opbygningen af de forskellige lag. Og derfor styrken i det samlede projekt. Derfor er linjeafvanding hvor vandet føres hen til en linje: f.eks. en aflang rist, langt at foretrække frem for afvanding i et et lille punkt med en lille lokal rist.
Næsten alle håndværkere vil derfor anbefale deres kunder et veldimensioneret acodræn i professionel kvalitet i indkørslen. Det ligger betydeligt til prisen. Men stort set alle kunder ved godt hvor vigtigt det er.
Der kan i nogle tilfælde afvandes frit ud over siderne. Men vær opmærksom på at sideliggende anlæg som græs og bede har en tendens til at vokse i højden.
Kvaliteten af arbejdet
Ved skabelsen af din indkørsel må vi hele tiden huske på at det er naturen vi arbejder med. Og at det er naturmaterialer vi har med at gøre. Man kan derfor aldrig være 100 % sikker på alt. Men den dygtige håndværker er din yderste garanti for god kvalitet. Det er hans håndtering af de levende materiale der er din bedste garanti for en god kvalitet. Det er derved den dygtige anlægsgartner skiller sig ud.
Hvordan bygges bunden op
Bunden bygges op efter de lokale forhold. Håndværkeren veksler i sit arbejde og i sit materialevalg under hensyn til de helt konkrete forhold der hvor du skal have anlagt din indkørsel. Din bedste garanti er at få foretaget det arbejde under så stor faglige hensyn som muligt. Og det kan under vanskelige forhold blive meget omstændeligt.
Er bunden meget ustabil f.eks. i kraft af ustabil ler. kan det komme på tale at lægge ekstra tykt lag af stabilgrus og endvidere anvende tekniske hjælpemidler i opbygningen af bunden. Som f.eks. geonet. Det kan godt være at det udvider arbejdet. Men du skal nok ende med at få en god indkørsel.
Ekstreme omstændigheder
Selv den dygtigeste håndværker med de bedste midler til rådighed kan dog møde naturfænomener der er næsten umulige at imødegå. Det kan f.eks. være jorden på en levende skrænt der bevæger sig. Der er ikke andet at gøre end at få en god snak om muligheder og konsekvenser af det man gør.
Tunge vogne der bremser præcist det samme sted hver gang kan også være en utrolig udfordring selv for de mest indsigtsfulde virksomheder inden for anlægsbranchen.
Hvilke materialer anvendes der
Et helt centralt parameter for kvaliteten af indkørslen er belægningsstenene kvalitet og råstoffernes kvalitet. Det er håndværkerens personlige viden og erfaring der med til at finde de helt rigtige råstoffer til dig. Og du kan også selv være med med til at påvirke valget ved at udtrykke ønske om særligt fine råstoffer til din indkørsel. Alt den slags vil naturligvis bidrage positive til den endelige kvalitet af din indkørsel.
Du behøver nu ikke være så nervøs vedrørende kvaliteten af sten og materialer. den dygtige og troværdige håndværker vil af sig selv vælge de helt rigtige materialer til opbygning af din indkørsel.
Hvornår har du gjort dit bedste for at få en god indkørsel ?
- Du har gennemgået tjeklisten i denne artikel.
- Du finder den rette kvalificerede og troværdige håndværker til opgaven.
- Du gennemgår tjeklisten i samtalen med din håndværker.
- Du finder en god belægningssten.
- Du anviser din håndværker det ønskede mønstre.
- Du lytter til din håndværkers råd om opbygningen og anlæggelsen af din indkørsel.
- Du giver din håndværker plads til at vælge de rette råstoffer til din indkørsel.
- Du giver håndværkeren tidsmæssig plads til at vente på det rette vejr til udførelsen af opgaven. Da vejret påvirker kvaliteten af arbejdet.
Når du har gjort det så har du din egen bedste garanti for en god indkørsel af høj kvalitet. Og det gode er jo at de fleste af punkterne slet ikke lægger til prisen på din indkørsel. De sikre bare den optimale kvalitet. Og at arbejdet forløber glat for alle parter.
Kort og godt: En god og dynamisk dialog med den udførende håndværker vedrørende anlæggelsen af indkørslen er samtidig din bedste garanti for veludført arbejde af høj kvalitet.
Om istandsættelse af eksisterende indkørsler
Kan en eksisterende indkørsel istandsættes alene ved at arbejde med afretningslaget kan prisen være mindelig. I modsat fald hvor det bliver nødvendigt at ændre i stabilgruset skal der en nu afretning af stabilgruset til. Og så begynder prisen at nærme sig prisen på en egentlig nyanlægning af indkørslen. Det skyldes det krævende og omhyggelige arbejde det er at foretage en ordenlig afretning af stabilgrus.
Genanvendelse af fliser kan normalt kun betale sig hvis du selv forestå rensningen. Forestår håndværkeren rensningen af fliserne nærmer arbejdslønnen sig hastigt flisernes nypris. Forestår du selv rensningen af fliserne vil du normalt sparre hvad der svarer flisernes pris.
Får du anlagt af en sjusket håndværker og indkørslen kort efter skal lægges om står du således hurtigt over for en pris der nærmer sig prisen på en nyanlægning. Du har med andre ord overhovedet ikke fået noget ud af det oprindelige arbejde med anlæggelsen af indkørslen. Så her anden gang er du ganske givet omhyggelig i dit valg af håndværker.
Dansk Haveservice & Anlægsgartner er interesseret i alle vedligeholdesopgaver vedrørende din indkørsel. Ingen opgave er for lille for os. Så kontakt os gerne for et tilbud på din opgave i indkørslen.
Delvis selvbyg
Dansk Haveservice & Anlægsgartner deltager gerne som din partner i et delvis selvbyg. Og der er ofte en økonomisk gevinst for dig herved.
En af de ting du kan overveje ved f.eks. istandsættelsen af en eksisterende indkørsel er selv at bortskaffe den gamle belægning.
Men ellers vil vi gerne være med til at fortælle hvor og hvordan du kan hjælpe til.
Så tag en fri snak med os om mulighederne for at blive delvis selvbygger.
Aflevering og den fortsatte vedligeholdelse af indkørslen
Håndværkeren vil gerne være stolt ved at kunne aflever indkørslen. Han afsluter sit arbejde med at strø det sand som skal lægge sig i fugerne. Dette er et meget vigtig del af arbejdet. For dette sand er medbestemmende for stabiliteten i den måde fliserne læger på.
For håndværkeren er de sandækkde fliser et meget smuk syn der er kendetegnet på veludført arbejde. Mange bygherre glæder sig imidlertid til at se fliserne ligge flot uden sand på.
Jo længere tid sandet ligger jo bedre er det
Det forholder sig imidlertid sådan at jo længere tid sandet ligger jo bedre er det. For jo længere tid får sandet til at falde ned i fugerne – fugerne æder sandet – hvor det falder sammen og holder på fliserne. Det kan faktisk ikke ligge for længe. Og sluger fliserne sandet så er det endda en god ide at supplere op.
Du fejler jævnligt rundt med sandet på fliserne. Indtil det ikke længere svinder af sandet. Det betyder at fugerne er ved at være mættede. Jo mere du fejer rundt på sandet jo bedre er det. Så hvis du har børn så vil det da være en god lille tjans for dem.
Hvornår kan du fjerne sandet ?
En dag er der gået så lang tid at fliserne er mættede med sand – fugerne æder ikke længere sand i samme tempo som i den første tid. Du kan efter endnu nogen tid se at det ikke længere svinder i det sand der er på fliserne – fugerne stopper med at æde sand. Da er tiden kommet til at fjerne sandet. Og du kan endelig nyde synet af din flotte nye indkørsel.
Hvordan vedligeholder du dine fliser ?
I årene fremover kan du så med jævne mellemrum f.eks. en gang om året anskaffe lidt sand og fejle rundt på fliserne. For på den måde at holde fugerne tætte og solide. Det er også sundt for fliserne at blive renset og masseret med en smule sand. Og du får på den måde også lidt motion. Så det er en god øvelse for alle parter.
Oplysning: Det siges i øvrige at lægger man sand ud i efteråret på gamle begroede fliser så renses de af sandet i løbet af vinteren. Jeg har ikke lige selv prøvet det personligt. Men har hørt det fra pensionist kunder der har fornøjet sig med den slags i deres haver.
Professionel vedligeholdelse af din indkørsel
Dansk Haveservice & Anlægsgartner interessere sig for alle opgaver vedrørende indkørsler. Også de helt små opgaver indenfor vedligeholdelse og små ændringer i indkørsler går vi op i at få udørt ordentlig.
Der skal køres lidt sand i fugerne. Eller der skal lidt nye skærver på indkørsel eller gårdsplads. Og det vil du gerne have nogen til. Eller en vulk med en vandpyt skal udbedres. Eller der skal ske en lille fysisk ændring af indkørslen – f.eks. en lille udvidelse eller indskrænkning. Alle sådanne opgaver er vi også meget interesserede i at hjælpe dig med.
Og disse små problemer i indkørslen kan egentlig godt være vigtiger at få løst end end det lige kunne lade til. For står der f.eks. en lille vandpyt så vil vandet stå og soppe ned i underbunden og problemet med vulken blive selvforstærkende af den årsag. Så hellere få set på alle den slags småting i indkørslen så hurtigt som muligt.
Vi tager gerne en uforpligtende snak med dig om opgaven med at vedligeholde din indkørsel og gårdsplads.
Valg af håndværker
Vælger du en dygtig og troværdig håndværker til anlæggelse af din indkørsel behøver du faktisk kun kun at koncentrere dig om valg af belægning og mønstre. Resten kommer af sig selv med den rette håndværker. Så en dygtig og engageret håndværker er den nemmeste genvej til en god indkørsel.
Dansk Haveservice & Anlægsgartner anlægger gerne din indkørsel
Når du kontakter os lægger vi vægt på en aktiv dialog. Du er selv vores vigtigste inspiration i arbejdet. Hvilket er et rigtigt godt udgangspunkt for et vellykket projekt med gode resultater.
Kort sagt:
Det er kun dig og din fantasi der sætter grænser for hvad Dansk Haveservice & Anlægsgartner kan tilbyde. For du er vores vigtigste inspiration.
Dansk Haveservice & Anlægsgartner skaber gerne dit hjems indkørsel der både funktionelt og visuelt byder dig og dine gæster velkomne. Kontakt os for et uforpligtende tilbud.
Dansk Haveservice & Anlægsgartner arbejder fortrinsvis i området: Vejle, Kolding, Fredericia, Horsens og Middelfart. Vi afgiver tilbud i hele Danmark.