Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Haveservice – Mangeårige haveservice hos pensionistægtepar

af | jan 24, 2024 | Belægning, Beskæring, Beskæring af hæk, Hækkeklipning, Havefliser, Haveservice, Terrasse

Kirsebærtræer: Et symbol på kærlighed

Haveservice–Mangeaarige-haveservice-pensionistægtepar-Fredericia-

Dette er en smuk historie om et kirsebærtræ, der ikke gav frugt, men alligevel blev elsket.

Kunden var en ivrig kok, der drømte om at kunne høste sine egne kirsebær til at bruge i sine retter. Han købte et kirsebærtræ, der var podet med tre forskellige sorter, men træet gav aldrig frugt.

Kunden var skuffet, men han gav ikke op. Vi passede træet omhyggeligt -på kundens vegne, og det voksede sig smukt og velformet. Træet blev et blikfang i haven, og vores kunde nød at se det blomstre hvert forår.

Vi tror, at træet oprindeligt var plantet forkert. Og før os havde en anden anlægsgartner derfor plantet træet om på en god måde. Vi valgte på den baggrund at give træet ekstra forkælelse og håbe på det bedste.

Kirsebærtræet blev et symbol på håb og glæde. Det viste, at selv om tingene ikke altid går, som man havde håbet, så kan der stadig være skønhed og glæde i livet.

Sommerfuglebuskene skal altid stråle

Haveservice–Mangeaarige-haveservice-pensionistægtepar-Fredericia-

I haven er der flere store sommerfuglebuske. Det er også vigtigt at passe og pleje dem. Hver enkelt busk skal klippes ned til passende højde hvert år. Det er en af de ting, vi gør. Det er meget interessant at iagttage, at uanset hvor langt ned busken klippes, skyder den altid op i fuld højde og giver masser af velduftende, søde og skønne blomster.

Stokroserne – Havens konge

Haveservice–Mangeaarige-haveservice-pensionistægtepar-Fredericia-

Haven er præget af hundredvis af smukke stokroser i alle farver. De står ud til vejen, ud til indkørslen og inde i haven. De mange stokroser er opstået ved selvsåning og en klar fredning fra kundens side. Kunden nyder sine stokroser og ser dem som en pryd for haven. Det er vigtigt at holde øje med dem, så de ikke vælter og kommer i vejen.

Stokroser i historien og kulturen

Stokroser har været dyrket i mange århundreder. De har været brugt til medicinske formål, til at farve tekstiler og til at lave te.

I middelalderen blev stokroser ofte brugt i religiøse ceremonier. De blev også brugt til at lave medicin mod hoste og diarré.

I dag er stokroser stadig en populær haveplante. De er kendt for deres smukke blomster og deres alsidighed.

Bonderoser: Skønhed, der varer år efter år

Haveservice–Mangeaarige-haveservice-pensionistægtepar-Fredericia-

Mange af stauderne i haven har stor betydning for kunden. Hun har haft dem med fra sit barndomshjem, der lå på den gamle hovedvej mellem Randers og Ebeltoft. Derfor har hun altid interesseret sig for, at de bliver passet ordentligt af havefolkene. Bonderoserne er naturligvis nogle af dem, hun er særlig omhyggelig med.

Der er mange sarte stauder rundt i haven. De kan ikke selv klare sig mod ukrudtet. Så det er en væsentlig del af vores arbejde at luge rundt i haven. Vi har valgt at lægge sten rundt om de væsentligste stauder. Del for at beskytte stauderne og dels for at forskønne haven. Her har vi også lagt sand i for at hjælpe os mod ukrudtet.

Bregner: En smuk og tidsløs plante i haven

Haveservice–Mangeaarige-haveservice-pensionistægtepar-Fredericia-

Hvert år sørger vi for at luge bregnerne godt i bund. Og i det meget tidlige forår skærer vi dem tilbage. Og fjerner de gamle blade. De er meget hårdføre. Og nemme at passe. Vi har også lagt noget sand i bunden af dem. Så det er nemmere at få fat i ukrudtet.

Havefliser til sommersol

Haveservice–Mangeaarige-haveservice-pensionistægtepar-Fredericia-

En af de første opgaver, vi fik i haven ved overtagelsen af haveservice, var lægning af mindre terrasser med fliser. Der skulle være plads til et bord og bænkesæt til hygge og fornøjelse på de varme dage. Den passede fint ind i haven på et solrigt sted. Og vores kunde har gennem årene været glad for terrassen.

Midsommerstemning i haven

Haveservice–Mangeaarige-haveservice-pensionistægtepar-Fredericia-

Her tager vi lige et billede fra bagerst i haven og frem mod vejen. Nede i venstre hjørne af haven ses den tet beplantede krog med masser af blomsterbuske, sommerfuglebuske og syrener. Til venstre for den står tjørnehækken. Bag den vokser naboens gigantiske klematis op ad en telefonmast. Klematissen er i blomstrinen nok noget af det mest majestætiske og smukke havesyn i Fredericia.

Til højre skimtes nauerhækken, der munder ud i rosenbedet. Og hele vejen for foden af nauerhækken er der en lav indre hæk af potentilla.

Før i tiden var hele græsplænen forrest i billedet dyrket op som køkkenhave. Ægteparret og deres børn arbejdede sammen om at dyrke kartofler, grøntsager og urter. De forsørgede sig selv med det, de dyrkede i haven.

Det var på den måde, at ægteparret fik råd til at holde haveservice på deres gamle dage. De lagde pengene, der ellers ville være gået til indkøb, til side til havearbejdet.

De havde fra deres ungdom bestemt, at de altid ville bo i en ordentlig og velplejet have – også til den tid, hvor de ikke længere selv kunne passe haven, men måtte få andre til det.

Vi i Dansk Haveservice & Anlægsgartner er meget glade for, at vi blev valgt til at passe denne have.

Hundelort og umulige unger – nej tak! Sådan undgår du det

Hundelort er ulækkert og kan være sundhedsskadeligt. Umulige unger kan ødelægge planterne og blomsterne.

Den vilde forhave har løst problemet. Lær her hvordan.

Haveservice–Mangeaarige-haveservice-pensionistægtepar-Fredericia-

Kunden har boet på adressen i mange årtier og har gennem tiden haft forskellige problemer med skolebørn og hunde. Du kan som haveejer sikkert selv regne ud, hvad problemerne f.eks. kan være.

Den smukke forhave vakte børnenes interesse

Først holdt kunden sin forhave virkelig pæn og nydelig med smukke blomster. Men nu syntes børnene fra den lokale skole, at det var interessant at rykke i planterne og blomsterne, når de gik forbi.

Den nydelige og ryddelige forhave vakte hundenes interesse

Derefter lagde kunden den lille forhave om. Så blev det flad jord. Men da tog hundene over. Der var bar flad jord. Og så var det skønt for hunden at gå ind og lægge sin hundelort i området.

Men hvad mange folk nok ikke har lagt mærke til er, at en hund faktisk er et utroligt dovent dyr. Når den går forbi et sted og der er et lille hegn på bare 10-20 cm eller et lille buskads eller krat, så går hunden helt uden om – hvis der er fri til den anden side.

Den vilde have løser problemet med børn og hunde

Det fik så vores kunde til at beplante med mere naturlige og vildtvoksende planter. Faktisk det, vi i dag kender som en vild have.

Og det virkede: for børnene var det ikke længere sjovt at ødelægge skønheden i det, der nu – for det utrænede øje – så rodet og sjusket ud. Og hundene var ikke længere interesserede i at gå ind i det viltert forvoksede område og skide. Så de vælger nok en anden have på vejen.

Den vilde miniature forhave kræver stadig pasning og haveservice

Så på den måde yder vi faktisk en del haveservice i området foran huset. Vi skal stadig luge og tynde ud, så en art ikke bare fortrænger de andre. Kunden ønsker naturligvis de nemme arter at passe, men som samtidig giver godt med smukke blomster. Forhaven er faktisk ret interessant for forbipasserende med sans for planter.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud