Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Græsplæne i Terrasser og Plateau samt havebede i Kampesten – Det ligner haveanlægget til et Italiensk palads men er baghaven til en dansk villa

af | jan 15, 2024 | Anlægning af græsplæner, Anlægsgartner, Havebede og Prydhaver, Haveservice, Skønne haveanlæg, Terrasse

Førbillede: Græsplænen var en uhåndterlig slugt for kunden

Graesplaene-Terrasser-Plateau-havebede-Kampesten-

Det var lidt af en trist slugt vi kom ud til i baghaven i Fredericia. Oprindelig ønskede kunden at få lagt græsplænen om. Men da vi opdagede hvor ubehagelig hældning på græsplænen faktisk var og hvor tung og uhåndterlig jorden også var foreslog vi kunden at få anlagt en hel ny græsplæne i terrasser til solslikning, camping og hygge og alt hvad en familie ellers bruger sin græsplæne til.

Efterbillede: Græsplænen udgør nu en skøn have med terrasser og platforme

Graesplaene-Terrasser-Plateau-havebede-Kampesten-

Kunden takkede ja til vores forslag og fik denne skønne græsplæne med flere terrasser med pladser til ophold for mennesker og nogle lækre højbede i kampesten. Det er noget af en forskel for familien. Der nu har godt muligheder for at tage skønne ophold i haven. Både på de anlagte stentarasser og på den kommende græsplæne når græsset er der.

Efterbillede: Kampesten danner nu havebede til forfinet beplantning

Graesplaene-Terrasser-Plateau-havebede-Kampesten-

Der var flere kampesten som prydsten rundt i haven. Og vi fik også en del kørt til. Ud fra disse sten kunne vi danne forskellige højbed og bede i terrasser. Der var ikke alle steder i haven der ville egne sig til græsplæne Men heldigvis faldt det sammen med punkter hvor det ville værre relevant med terrasser og højbede.

Efterbillede: Hidtil uudnyttede områder i haven bruges nu til havebede i kampesten

Graesplaene-Terrasser-Plateau-havebede-Kampesten-

Et fint højbed sat i kampesten. Stenen er sat i jord. Så det vil være velegnet også at plante ind mellem stenene. Samtidig er dette bed lige ved siden af tarassen. Og der er derfor godt muligheder både for at have gavn af krydderurter og smukke blomster.  De naturlige kampesten passer fint til grunden som også indeholder en lille sø med masser af liv, frøer og tusser og andre søde vand dyr.

Efterbillede: Fra rå og uhåndterlig slugt til forfinet have med terrasser, plateauer og havebede

Graesplaene-Terrasser-Plateau-havebede-Kampesten-

Kunden er endt med en fin have med masser af mulighed for ophold. Hvor der før kun var en stejl slugt. Det er en have der er langt mere spændende og rummer langt flere muligheder end en almindelig konventionel flad have. Og efterhånden som robotterne udvikler sig er der også gode muligheder for at få passet de stejle skråninger automatisk.

Et nedefra og op syn på opgaven

Graesplaene-Terrasser-Plateau-havebede-Kampesten-

Her kikker vi fra bunden af haven og op. Haven er modelleret med store mængder af den fineste muld. Så der er masser af muligheder for græs og planter til at slå rødder og finde næring. Vi gær altid en æressag ud af at finde de fineste materialer og råstoffer til kunden i forbindelse med vores arbejde.

Færdiggørelse af landskabet

Graesplaene-Terrasser-Plateau-havebede-Kampesten-

Her er vi i gang med at forfine det oprindelige arbejde. Jord vil altid sætte sig. Og det skal man altid tage udgangspunkt i. Det er en nødvendig del af arbejdet at komme nogle gange den følgende tid og ligge jord på der så fordeles efterhånden som der kommer sætninger. Når sætningerne stopper, er der tid til plantning af græs.

Brolæggeren var her før os

Graesplaene-Terrasser-Plateau-havebede-Kampesten-

Da kunden kontakter og stil den grønne del har brolæggeren allerede været på adressen. Det betyder at vi står overfor smuk ny flisebelægning. Som vi skal passe på. Vi udfører hele arbejdet med trillebøre og håndkraft. På den måde bliver trykket på fliser og eksisterende haveanlæg mindre. Og det giver også det bedste resultat.

Et solskindsbillede af vores arbejde

Graesplaene-Terrasser-Plateau-havebede-Kampesten-

Hvem kunne ikke tænke sig at slikke solskin i denne have? Vi er nu godt på vej til at være færdige med haven og er i gang med den sidste finish af overfladen til græsplænen. Som vi ser når solen godt rundt til alle kroge i haven og der er masser af mulighed for at nyde enhver form for skønne oplevelsesrige stunder i denne have.

Haven set fra genboens grund

Graesplaene-Terrasser-Plateau-havebede-Kampesten-

Her viser en beboer i området udsigten fra sin terrasse. Det er meget interessant for os at se den have vi arbejder i fra tarassen. Under et job som dette kommer vi som håndværkere ofte i god og fin snak med kvarterets beboere. Der hører ofte mange gode historier med til området. Især her i Skærbæk. Hvor hele boligområdet oprindelig blev udviklet af en særdeles entreprenant type der bestemt er historierne værd.

Rød Canna Lilje er prikken over i’et

Graesplaene-Terrasser-Plateau-havebede-Kampesten-

Du har sikkert bemærket den tomme krukke på flere af de tidligere billeder. Der har oprindelig stået en meget fin plante. Og vi taler med kunden om genplantning i krukken. Der indtager en meget central plissering i haven. Og hvad andet kan fange blikket bedrer end en Rød Canna Lilje.

Snip, snap snude. Så er historien om Græsplænen i Skærbæk ude.

Så ønsker du dig også en skøn græsplæne? Så kontakt os endelig på tlf. 8181 1414, Karsten 😊

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud