Bestil professionel stubfræsning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel stubfræsning. Vi fjerner uønskede træstubbe, og sørger for, at du kan genplante et nyt træ samme sted som det tidligere.

Ring straks og få et tilbud

Beskæring af Bøgehæk samt beskæring af Bøgepur – Den grundlæggende artikel om kraftig beskæring

af | jan 14, 2024 | Anlægsgartner, Beskæring, Beskæring af hæk, Hækkeklipning, Haveservice, Plantning af hæk

Beskæring af bøgehæk – Sådan gør du:

  • Beskæring året rundt?

Bøgehække kan beskæres året rundt – men optimalt i februar / marts måned.

  • Hvorledes fordeles beskæringen?

En fritstående bøgehæk har tre sider. Her kan du beskære to sider på samme tid (Typisk den ene side og top). Herefter venter du gerne 2 år og beskære derefter den sidste side.

  • Hvor meget bør du skære af hækken i forhold til dine ønsker?

Beskær gerne toppen af hækken op til 30 cm. lavere end den ønskelede endelige højde. Hvis den endelige højde f.eks. er 180 cm. så kan de med fordel beskære ned til 150 cm. Det syndes mange mennesker så i praktisk er for lavt – også selv om det kun er midlertidig højde. Men så se i hver fald om ikke du kan beskære ned til 170 cm. Ellers får nemlig alle de gamle tykke knuder og knortede grene at klippe oven i næste gang du skal klippe.

  • Vejr, vind og klima i forbindelse med beskæringen?

Kommer der efter beskæringen en tørkeperiode så gør de klogt i at forkæle den beskårne hæk med vand. en hæk vandes med siveslange. Du vander så igennem en nat om ugen eller grundigt igennem de dage det ikke regner. (Det er typisk ikke nødvendigt at vande på grund af beskæring. Jeg siger bare at det er en af de ting du kan vælge at gøre hvis du får beskåret en kostbar bøgehæk. For det er jo en hård behandling af planten) (Noter dig: Vand aldrig en bøgehæk før efter 1 maj. Da du ellers kan drukne rødderne).

  • Findes der flere måder at beskære på?

En normal moderne beskæring foretages i en bestemt højde. Men der kan også vælges beskæring af den enkelte plante i grenkløfterne. det betyder at hækken bliver ujævn. Men skulle være det sundeste for den enkelte plante.

Førbillede: Den voldsomme bøgepur og den høje og kraftige bøgehæk forvandler tarasen og hjemmet til noget af en fæstning

Beskaering-boegehaek-boegepur-

Når vi står nede i haven, kan vi tydeligt se at bøgepuret og på kronen bøgehækken troner sig op foran og helt skjuler den smukke villa. Det er bestemt forståeligt at kunden ønsker at gå gjort noget ved haven i forbindelse med bøgeplanternes til stadighed mere omsiggribende aktiviteter. Bøgeplanterne stjæler snart al solen.

Efterbillede: Så er beskæring af bøgehæk og klipning af bøgehæk i Skanderborg udført

Beskaering-boegehaek-boegepur-

På dette efterbillede er huset alle frilagt. Før stod hele ejendommen som et torneroseslot. Efter mange år hvo der ikke var kommet ordentlig i bund med bøgehækken og bøgepuren omkring huset. Det hevede efterhånden taget overhånd med de høje planter. Der hvert år voksende godt til. En bøgehæk er en hækform man virkelig skal være over.

Førbillede: Huset er helt begravet i skygger og bøgeplanter efter mange års forsømmelse af den smukke bøgehæk

Beskaering-boegehaek-boegepur-

Vi ser her hvorledes smukke bøgehæk helt har vundet over husegeren og taget magten fra ham. Den suger al solen og lyset til sig. Mens tarassen står hen i skygge. Familien har givet op. Og ønsker at en professionel tager over og skære hækken ned. Der bliver nok at se til med den hæk.

Efterbillede: Familiens hund godkender også vores beskæring af bøgehækken

Beskaering-boegehaek-boegepur-

Familiens hund undersøger grundigt kvaliteten af den beskæring af bøgehæk vi har udføretud. Den siger ikke noget. Så det må jo betyde at alt er i orden. Familien og vi selv er også tilfredse med beskæringen. Alt er i orden med beskæring og klipning af bøgehæk i denne familiehave hvor en flot villa har fået beskåret sin hæk korrekt og arbejdet godkendes af kunden.

Hunden hele vejen igennem været en god ven for os og har udvist stor interesse i vores arbejde med hækken. Og nu skal den naturligvis også undersøge om arbejdet er udført ordentligt. Det er det. Og opgaven godkendes.

Førbillede: De høje smukke bøgeplanter isolerer tarassen fra haven – Men nu er det altså blevet for meget igen

Beskaering-boegehaek-boegepur-

Vi ser tydeligt at de høje smukke bøgeplanter tager al for meget sol, lys og luft fra tarassen. Det er på tide at der skal ske noget. Og vi i Dansk Haveservice er blevet tilkaldte for at skære bøgehækken ned på plads igen. Det kæver meget professionelt værktøj at komme i hus med det.

Efterbillede: Det har givet lagt mere lys, luft og udsyn til de smukke omgivelser at hækken er skåret ned

Beskaering-boegehaek-boegepur-

Nu er bøgehækken skåret ned og ligeledes er den foranstående bøgebur også skåret ned. Allerede nu giver det et meget bedre udsyn over haven og dens smukke omgivelser. Der bliver i fremtiden mange flere skønne solbeskinnede timer på tarassen. Det er et godt valg familien har taget med at få en professionel til at skære hækken ned.

Vi beskærer hver enkelt plante i bøgepuren med vores kraftige maskiner og sakse

Beskaering-boegehaek-boegepur-

I forbindelse med et arbejde som dette er der kun en vej frem: at have de mest professionelle og bedste maskiner til sin rådighed og så begynde fra den ene ende med bøgepuret og bøgehækken. Naturligvis planlægger vi arbejdet. Det er vigtigt at få begyndt på den rigtige måde. Så arbejdet ender med at blive afsluttet ordentligt.

Nu er bøgehækken også skåret ned – det giver voldsomme mængder affald. Men vi kan se det hjælper med lys og luft i haven

Beskaering-boegehaek-boegepur-

Der er store mængder afklip der kommer efter sådan en beskæring. Det er vigtigt at få snakket om hvor meget der bliver og hvad der skal ske med det.

Det er et spændende arbejde med hækken vi har gang i. Det er spændende for kunden og dennes gæster at følge med i vores arbejde. Med jævne mellemrum får vi en kort snak med vores kunde og her afstemmer vi nogle detaljer i arbejdet.

Her er et sidste view ind over bøgehækken, bøgepuren og den smukke grønne have: vores arbejde i haven er slut og kunden er tilfreds

Beskaering-boegehaek-boegepur-

Så er vi færdige med klippe og skærearbejdet af bøgehækken. Og vi kan nyde synet af dagens arbejde. Bøgepuret og Bøgehækken er fint klippet og beskåret. Og der er fint ryddet op efter vores arbejde. Vi kan være god tilfredse med dagens dont. Kunden er også godt tilfreds med vores indsats i haven.

Bestil professionel træfældning

Hos Dansk Haveservice kan du få udført professionel træfældning.

Ring straks og få et tilbud